Noutăți

O zi mare la Purcari

La 2 noiembrie curent, la Purcari s-a produs un eveniment de importanță majoră așteptat de localnici nici mai mult nici mai puțin decât 15 ani. E vorba că în această zi a fost redeschisă grădinița pentru copii într-un local nou, modern și frumos. „Nici nu-mi vine să cred ochilor”, a spus cu lacrimi în ochi o bunicuță după ce a văzut condițiile în care vor fi educați nepoții. Încăperi spațioase, luminoase, amenajate și dotate cu tot ce este necesar pentru o educație de calitate a copiilor satului este un vis realizat cu eforturi comune.

Emoțiile de bucurie și împlinire ce emanau toți cei prezenți la sărbătoarea de inaugurare a grădiniței: părinții și buneii copiilor, profesorii gimnaziului, angajații primăriei, consilierii locali, oaspeții de la Ștefan Vodă – au creat o atmosferă de neuitat. Evident în centrul atenției au fost picii îmbrăcați în hăinuțe naționale care au recitit poezii și au dansat, au mulțumit adulților pentru acest cadou minunat și multașteptat. Colectivul didactic condus de dna Tatiana Ternovețchi a muncit mult și din timp pentru a plăzmui această festivitate de zile mari, foarte emoționantă, pentru a aduce sincere mulțumiri, a-și exprima profunda recunoștință celor care au contribuit la reconstrucția grădiniței. Astfel, diplome de recunoștință personalizate, cu dedicația de versuri au fost înmânate dlui Sergiu Boiștean, primar de Purcari, dlui Nicolae Molozea, președintele raionului, dnei Raisa Burduja, șefa direcție generale educație, dlui Alexandru Pădureț, antreprenorului care a executat lucrările de reparație capitală a edificiul grădiniței, dnei Tatiana Ternovețchi, director instituției preșcolare.

Dna Ternovețchi a informat prezența că grădinița a fost reparată cu susținerea financiară a Guvernului României (programul RO-1) și Guvernului Republicii Moldova, primăriei comunei și Consiliului raional. Costul total a lucrărilor efectuate să estimează în jur la trei milioane de lei. Drumul spre această zi fericită pentru copii și părinți, pentru toată comunitatea a fost lung și anevoios, cu multe obstacole care totuși au fost depășite cu eforturi comune, cu implicarea personală a președintelui raionului.

Primarul comunei, dl Sergiu Boiștean, după firea lui retras, zgârcit la vorbă, n-a putut ascunde zâmbetul de bucurie și împlinire, mulțumind din toată inima celor care au contribuit la această realizare în numele viitorului copiilor.

Dl Nicolae Molozea, la fel, a trăit emoții puternice deoarece, după cum a menționat dânsul cu orice ocazie, nu-i nimic pe lume mai scump decât copiii și nepoții. Și tot ce face președintele raionului, conducerea raionului, Consiliul raional, în linii mari este destinat unui viitor mai bun pentru generația în creștere. Președintele raionului a menționat că după condițiile create grădinița din s. Purcari este una din cele mai bune, rămâne ca colectivul didactic să demonstreze măiestria pedagogică înaltă în educația copiilor. Un tablou, cadoul din partea Consiliului raional, simbol al păcii și armoniei, a întruchipat mesajul președintelui raionului.

Sentimentul de împlinire a trăit și dna Eufrosinia Dubcovețchi, consilier raional, care a făcut tot ce i-a stat în puteri pentru a ajunge în această zi când visul a devenit realitate.

Cu cele mai frumoase urări de bine și cadouri au venit în fața colectivului didactic dna Raisa Burduja, dl Victor Sînchetru, liderul sindical din ramura învățământului, dna Alina Porubin, specialist DGE.

După ce dl Sergiu Boiștean și dl Nicolae Molozea au tăiat panglica toată lumea a avut ocazia să vadă cu ochii proprii cum arată interiorul grădiniței. Peste tot se auzeau cuvinte de uimire, de bucurie nemărginită și satisfacție sufletească.

2 noiembrie a fost o zi mare la Purcari…

Valentina GORNOSTALI, IP „Prier”