Noutăți

O zi fericită cu aromă nostalgică

(Fotografiile sunt plasate în rubrica „Galerie foto”)

A sunat ultimul clopoțel la 31 mai în toate instituțiile de învățământ din raion și țară. Acestea sunete fericite dar și nostalgice au vestit pentru unii elevi începutul vacanței cele mare, atât de mult așteptate, iar pentru absolvenții gimnaziilor și liceelor – despărțire de școală, o nouă etapă de importanță vitală: examenele de maturitate, alegerea profesiei, primii pași în viața de sine stătătoare…

Careul solemn dedicat sărbătorii ultimului clopoțel al liceului „Ștefan Vodă” s-a desfășurat în fața casei de cultură din centrul raional, deoarece instituția se află în reparație capitală. Au felicitat elevii și absolvenții cu această zi semnificativă aducându-le cele mai frumoase urări de bine dna Elena Cornițel, managerul liceului, dl Vasile Gherman, vicepreședintele raionului pe probleme sociale, dna Raisa Burduja, șefa Direcției generale educație, dl Gheorghe Anghel, primar de Ștefan Vodă.

După cum a menționat dna Raisa Burduja, liceul „Ștefan Vodă” este cel mai performant din raionul nostru. Consiliul raional a alocat 100 mii lei pentru susținerea elevilor de performanță din raion oferindu-le burse și premii bănești pentru succesele obținute în diferite domenii și încă 100 mii lei pentru procurarea a 83 de bilete la tabăra „Dumbrava”. (Costul unui bilet este de 1375 lei.)  Prin urmare, 70 mii lei din acele 200 mii lei au mers pentru menționarea colectivului de elevi și profesori liceului „Ștefan Vodă”. 12 bursieri din 13 din treapta liceală sunt din acest liceu!

Dl Gherman a mulțumit, din partea dlui Moiseev, președintele raionului, conducerii liceului, profesorilor și elevilor care fac carte la nivel înalt totodată dând dovadă de talent în cele mai diverse domenii de activitate extrașcolară. Dumnealui a înmânat trei Diplome de Onoare din partea Ministerului Educație, Cultură și Cercetare: dnei Elena Rusu, profesoara de limba engleză, dnei Elena Cornițel, director de liceu, dnei Raisa Burduja, șefa DGE, apoi bursele și biletele gratuite la tabără unui șir întreg de elevi. Au fost menționați profesorii și elevii din partea DGE, la rândul său, conducerea liceului a decernat diplome celor mai buni elevi.

Au fost emoționante și frumoase ieșirile absolvenților care au mulțumit profesorilor prin poezii, cântece, dans și cuvinte alese pentru calitățile lor profesionale și omenești.

În semn de despărțire de alma mater liceenii au trimis în zbor spre înaltul cer baloanele de diferite culori. Absolvenții vor păstra ca o amintire scumpă despre anii de liceu și cadoul din partea părinților – un ursuleț de pluș.

O vară plină de distracții frumoase și utile pentru elevi și baftă mare la examene pentru absolvenți!

Valentina GORNOSTALI, IP „Prier”

Premianții liceului „Ștefan Vodă”