Noutăți

O zi anticorupție la Ștefan Vodă

La 29 noiembrie curent, la Ștefan Vodă au avut loc sesiuni de instruire anticorupție în cadrul Campaniei naționale de informare și sensibilizare publică cu genericul „O zi anticorupție în orașul tău”. Astfel, colaboratorii CNA s-au întâlnit cu conducătorii serviciilor desconcentrate, cu membrii Fondului de  Antreprenoriat pentru Tineri Ștefan Vodă, cu corpul profesoral didactic și liceenii.

Dl Ion Pruteanu de la direcţia educație anticorupție a avut o întrunire cu reprezentanții administrației publice locale de nivelul I și II, instruirea având loc în sala de ședințe a Consiliului raional.  Dl Vasile Maxim, președintele raionului, a subliniat importanța acestei instruiri anticorupție, deoarece corupția este o boală contagioasă care afectează grav societatea.  În cadrul activității dl Pruteanu a vorbit despre integritatea funcţionarului public, procedura de denunţare a actelor de corupţie, despre transparenţă,  conflictul de interese şi avertizările de integritate, dar şi despre evidenţa cadourilor, primite în exerciţiul funcţiei. La fel, s-a vorbit despre diferența dintre traficul de influență și influența necorespunzătoare și modul de raportare și înregistrare.

Concluzia finală: respectarea legilor de către fiecare agent public este garanţia respectului reciproc şi a încrederii din partea cetăţenilor.

În cadrul activităților au fost repartizate foi pliante cu informații și sfaturi utile pentru cetățeni. Numărul de telefon a Liniei  Naționale Anticorupție este 080055555.  Fiecare cetățean are dreptul de a dezvălui cu buna-credință practici ilegale ce constituie a amenințare sau un prejudiciu adus interesului public.