Asistență Socială și Protecția Familiei

O problemă din șirul lung, soluționată

Una din problemele cu care se confrunta centrul comunitar de asistență socială pentru persoane vârstnice și cu dizabilități din s. Talmaza era teritoriul aferent neîngrădit. Din cauza aceasta pavilionul din curtea centrului amenajat cu masă și bănci a devenit locul preferat pentru unii localnici care se grămădeau acolo noaptea pentru a se petrece consumând băuturi alcoolice. Chefurile zgomotoase deranjau liniștea și somnul beneficiarilor centrului, iar petrecăreții deseori nu doreau să părăsească benevol locul distracției, din ce cauză apăreau conflicte cu angajații centrului.

Intenția dlui Leonid Vremere, managerul centrului, și a tuturor angajaților instituției de a construi, din sursele proprii, în jurul centrului un gard, a fost susținută de dna Viorica Nastasiu, șefa direcției asistență socială și protecția familiei, de conducerea raionului și Consiliul raional. Dl Nicolae Molozea, președintele raionului, și dna Viorica Nastasiu prin eforturi comune au depășit unele obstacole, prin urmare a fost selectat executorul lucrărilor – SRL „Marialexprim”.

Recent lucrările au fost finalizate. La Talmaza s-au deplasat dl Vasile Gherman, vicepreședintele raionului, dl Anton Barcari, șeful direcției construcții, gospodărie comunală și drumuri, dna Viorica Nastasiu, dl Nicolae Pădureț, reprezentantul SRL „Marialexprim”, pentru a verifica calitatea lucrărilor executate. Astfel, în conformitate cu proiectul elaborat a fost instalat gardul din plasă metalică cu lungimea de 197 de metri, costul căruia se estimează la 143 mii lei. Procesul-verbal a fost semnat de persoanele sus numite, de contabilul șef al DASPF și managerul centrului.

Deci, cu eforturi comune o problemă majoră pentru centru a fost soluționată. Instalarea gardului permite angajaților centrului să continue amenajarea curții, să-și realizeze planurile (sunt vaste, dar realizabile) care vor îmbunătăți condițiile și serviciile oferite beneficiarilor.

Valentina GORNOSTALI, IP „Prier”