Noutăți

O excursie de neuitat

Cu prilejul sărbătorilor de Paști, pentru beneficiarii Centrului de asistență specializată și plasament temporar „Încredere” a fost organizată o excursie la mănăstirea „Sfintele Femei Mironosițe Marta și Maria”, satul Hagimus, raionul Căușeni.

Copiii însoțiți de personalul Centrului au ascultat Liturghia Sfântului Ioan Gură de Aur, au fost prezenți la sfințirea izvorului Maicii Domnului. Ulterior au vizitat biserica Sfântului Ștefan cel Mare, unde slujitorii bisericii au prezentat un scurt istoric copiilor despre semnificația sărbătorilor creștine, despre importanța educației religioase și a credinței în viața fiecăruia. Beneficiarii au prezentat un program artistic cu cântece religioase, pregătit special cu această ocazie și au înmânat cadouri confecționate manual, de care slujitorii bisericii au rămas plăcut surprinși. A urmat un prânz cald și delicios și excursie pe teritoriul pitoresc al mănăstirii.

A fost  o excursie de neuitat cu un impact moral și spiritual puternic. Obiectivul de formare și dezvoltare la copii a unor valori cultural-religioase a fost pe deplin atins. Mulțumim mult tuturor ce au contribuit la organizarea acestui eveniment, preotului Dimitrenco Vadim, care a ghidat excursia și slujitorilor bisericii pentru primire.

Ana Gandacov, șef interimar al Centrului de asistență specializată și plasament temporar „Încredere”