Noutăți

O constelație nouă pe cerul artistic al raionului

La 29 octombrie curent, direcția generală educație a desfășurat a noua ediție a concursului raional „Se caută o stea”.

Mulți copii visează să devină o stea, însă 25 de elevi ai claselor primare din instituțiile de învățământ au depus eforturi împreună cu părinții și învățătorii lor pentru a realiza acest vis participând la concursul raional „Se caută o stea”. Concursul s-a desfășurat în liceul „D. Cantemir” din centrul raional, sala de festivități fiind plină de participanți și susținătorii lor. Concurenții s-au deghizat în dependență de eroul preferat ales. Prestațiile lor au fost diferite, dar majoritatea interesante, originale și captivante. Bucură faptul că avem copii dotați, talentați și maturi înțelepți și pricepuți care susțin și dezvoltă abilitățile artistice ale copiilor. Un exemplu bun în acest sens a fost evoluarea pe scenă a lui Valentin Muntean din Volintiri împreună cu familia sa – doi frați mai mari, o surioară, mezina familiei, mămica și tăticul. O familie cu adevărat frumoasă la chip și la suflet, talentată a fascinat tot publicul din sală.

Fiecare concurent merită să fie apreciat pentru curaj, efortul depus și dorința de a deveni o stea, iar juriu și-a făcut meseria pentru a alege cei mai buni din acei buni.

Astfel, au fost decernați învingătorii:

Pentru locul I Vidrașco Ana-Maria din IP gim. ”Vasile Moga” s. Feștelița cu diploma DGE, trofeu și abonament la revista ”Noi”.

Pentru locul II Juravschi Adelina, IP gim. ”Anatol Sîrghi” s. Talmaza și Gurulea Adriana, IP școala primară” Gr. Vieru” or. Ștefan Vodă cu diploma DGE, medalie și abonament la ziarul ”Natura” fiecare;

Pentru locul III Muntean Valentin din IP gim. ”Maria Bieșu” s. Volintiri, Zagoreț Adelina din IPLT ”B.P.Hașdeu” s. Olănești, Adespea Eric din IP gim. ”Mihai Eminescu” s. Antonești cu diploma DGE, medalie și abonament la revista ”Alunel” fiecare.

În nominalizarea ”Cântec individual” au fost menționați cu diploma DGE și medalie Carp Valeria din IP gim. ”Ion Creangă” s. Copceac, Pușca Stanislav din IP gimnaziul din com. Răscăieți, Filimon Anastasia din gimnaziul rus ”Dm. Cantemir” or. Ștefan Vodă, Pînzari Nicolina din IP gimnaziul din s. Popeasca, Nesteriuc Vlad din gimnaziul din s. Semionovca.

În nominalizarea ”Tema pentru acasă” au fost menționați Pîslari Andriana din gim. ”Ștefan Culea” s. Tudora și Malachi Sorina din gimnaziul din s. Viișoara cu diploma DGE și medalie.

Stoica Estera din gimnaziul din s. Răscăieții Noi, Bezede Laura din IP școala primară ”Gr. Vieru” or. Ștefan Vodă, Țurcan Victoria din IP gim. ”Mihai Viteazul” s. Carahasani, Punga Sabina din IP gim. ”Ștefan Ciobanu” s. Talmaza au fost menționați cu diploma DGE și medalie fiecare în nominalizarea „Prezentare”.

Pușca Maricica din IP gim. ”Alexandru cel Bun” s. Slobozia, Ceban Mădălina din IP gim. ”Ion Creangă” s. Ermoclia, Habravan Cătălina din IP gim. ”Mihai Sîrghi” s. Cioburciu, Migăieș Mădălina din gimnaziul din s. Ștefănești, Urechi Mihaiela din gim. ”Gr. Vieru” s. Purcari, Barbei Alexandra din gimnaziul din s. Palanca au fost menționați pentru participare la concursul raional ”Se caută o stea”, ediția IX.

A trece timpul și cineva din acestea 25 de steluțe aprinse de concursul raional, devenind o stea de talie internațională se va aduce aminte cu zâmbetul pe buze despre primii pași în lumea vedetelor făcute pe scena liceului „D. Cantemir”. Concursul să fie pentru participanți de bun augur!