Noutăți

„O casă protejată – o viață salvată”

La data de 4 februarie 2020, în cadrul Campaniei „O CASĂ PROTEJATĂ – O VIAŢĂ SALVATĂ”, Secţia situaţii excepţionale a Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă al MAI, în comun cu administraţia publică locală din satul Slobozia,   au instalat 19 detectoare autonome optico-electronice de fum.

    Urmare a analizei ample per republică a cauzelor de producere a incendiilor, intoxicaţiilor cu produsele arderii la incendii, precum şi utilizarea aparatelor termoenergetice în perioada ultimilor 10 ani s-a constatat, că circa 70 % (14038) din totalul incendiilor au avut loc în sectorul locativ particular, soldate cu 1283 de cazuri de deces a persoanelor şi 612 cazuri de intoxicaţii cu produse ale arderii. Aceste date demonstrează că sectorul locativ este cel mai vulnerabil la producerea incendiilor, iar regiunile rurale ale ţării sunt supuse mai frecvent izbucnirii acestora.

    În scopul minimalizării riscului de producere a situaţiilor expuse supra cu pierderi de vieţi omeneşti, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă al MAI, în anul 2018 a demarat Campania naţională „O CASĂ PROTEJATĂ – O VIAŢĂ SALVATĂ”, care prevede dotarea locuinţelor persoanelor din grupurile de risc sporit cu detectoare autonome de fum cu avertizare sonoră.

    În cadrul campaniei menţionate, la începutul lunii februarie 2020 Primăria Slobozia a achiziţionat 19 detectoare de fum. Astfel, la data de 4 februarie 2020 angajaţii Secţiei situaţii excepţionale Ştefan Vodă, în comun administraţia publică locală au instalat detectoarele autonome de fum în locuinţele persoanelor social-vulnerabile şi din grupul de risc. Totodată, în aceeaşi zi locuitorii satului Slobozia au fost informaţi şi avertizaţi despre pericolele specifice perioadei rece a anului, respectarea regulilor de apărare împotriva incendiilor şi evitarea cazurilor de risc.

    Îndemnăm cetăţenii să fie prudenţi, deoarece un comportament preventiv poate salva viaţa şi bunurile materiale.

    Ofiţer superior al Serviciului prevenţie,

al Secţiei situaţii excepţionale Ştefan Vodă,

locotenent-major al s/intern Andrei Popovici