Noutăți

O achiziție nouă a primăriei Ștefan Vodă

Orășenii și cei veniți în centrul raional astăzi, 11 august, văzând pe piața Libertății un tractor nou-nouț, au făcut diferite presupuneri despre motivul apariției lui în acest loc unde, de obicei, să desfășoară evenimente importante la nivel de oraș și raion.

Încurând în fața monumentului lui Ștefan cel Mare au apărut angajații primăriei și colectivul gospodăriei comunale orășenești.

Emilia Tincu, directorul casei de cultură Ștefan Vodă, a anunțat la microfon că evenimentul în cauză a fost organizat de către administrația publică locală în colaborare cu casa de cultură. „După o lunga așteptare, din banii publici, a fost procurat un tractor multifuncțional pentru a ușura munca angajaților de la salubrizare și pentru a menține la nivel înalt curățenia în orașul nostru”, a informat Emilia Tincu.

Vladislav Cociu, primar de Ștefan Vodă, și-a început discursul cu cuvinte de recunoștință și mulțumire adresate angajaților de la salubrizare care și-au îndeplinit cu multă responsabilitate obligațiunile de serviciu, menținând curățenia în oraș și contribuind la amenajarea lui, deși au activat și continuă să activeze în condiții deloc ușoare legate de carantină și situația epidemiologică cu COVID-19. Primarul a înmânat șefului serviciului comunal Diploma de gratitudine pentru munca depusă.

Cu satisfacție sufletească, Vladislav Cociu a informat locuitorii urbei că tractorul multifuncțional a fost procurat peste hotarele țării, este nou, are mai multe echipamente pentru diferite tipuri de lucrări care vor ușura considerabil munca legată de salubrizare. Sursele financiare (în jur de 700 mii lei) pentru procurarea tractorului au fost preconizate în bugetul local pentru anul 2020.

De menționat, că orășenii apreciază pozitiv eforturile depuse de echipa de salubrizare, deoarece orașul devine mai curat și mai atractiv inclusiv datorită bunei organizări ai muncii angajaților de la salubrizare. Mai sunt și rezerve, ca și în orice activitate, însă orășenii se bucură de multiplele schimbări spre bine înregistrate în ultima perioadă de timp. La mai mult și la mai mare!

Valentina GORNOSTALI, IP „PRIER”