Noutăți

Cinstind memoria…

,,Ziua de 9 mai semnifică pentru întreaga istorieomenirii pagina remarcabilă care răvășește rănile adânci ale trecutului și încununează multe amintiri despre acei care și-au dorit un viitor pașinic. Anume de 9 mai marcăm Ziua Victoriei asupra fascismului și Ziua Europei, două evenimente care au ca scop cinstirea memoriei și promovarea valorilor umane”.

Cu acest prilej, astăzi, conducerea raionului, consilierii raionali, reprezentanții colectivelor de muncă din diverse domenii, s-au deplasat la Înălțimea Lomakin la monumentul celor 11 eroi lomakiniști din s.Răscăieți. Apoi, împreună cu primarul, angajații primăriei și cetățenii orașului or.Ștefan Vodă au mers la monumentul ,,Mama  îndoleată,, pentru a cinsti memoria și a acorda onoarea cuvenită înaintașilor care s-au sacrificat în numele păcii și bunăstării viitoarelor generații.

În amintirea celor căzuți în anii plini de humă și durere, s-a ținut minutul de reculegere și s-au depus flori la monumente, în rugaciune pentru pace, libertate, prosperitate, sănătate, cer senin și zâmbet de copii.