Noutăți

Nu tolera violența în baza de gen! Fă un pas spre schimbare!

În fiecare an, în perioada 25 noiembrie-10 decembrie, pe întreg teritoriul țării se desfășoară Campania internațională „16 zile de activism împotriva violenței în bază de gen” cu scopul de a preveni şi combate violența în bază de gen prin creșterea gradului de conștientizare a violenței drept încălcare a drepturilor omului, a consecințelor și costurilor sale, precum și a mecanismelor de combatere la nivel comunitar şi național.

Astfel, pe durata campaniei, angajații IP Ștefan Vodă desfășoară activități cu scopul de a sensibiliza și informa societatea civilă, autoritățile publice locale, despre fenomenul violenţei şi necesitatea implicării active în prevenirea şi combaterea violenţei în familie.

Astăzi, 7 decembrie curent, angajații serviciului interacțiune comunitară a IP Ștefan Vodă de comun cu angajații biroului de probațiune au invitat la o cafea potențialii agresori precum și victime ale acestui gen de violență cu care au discutat despre fenomenul violenţei care poate să îmbrace forme diverse, mai mult sau mai puţin vizibile, precum violenţa fizică, psihologică, sexuală, economică şi socială. Violenţa familială constituie “orice formă de agresiune, abuz sau intimidare, dirijată împotriva unui membru al căminului familial, unei rude de sânge sau contra altor persoane din mediul familial”. Orice formă de violență care persistă în mediul familial distruge familia, uneori consecințele violenței sunt grave sau ireversibile. Prin urmare, implicarea activă în prevenirea şi combaterea violenţei în familie la nivel de comunitate este necesară și importantă.

Nu fi indiferent, nu tolera violența în familie ta și în familiile celor din jur! Fă un pas spre schimbare!