Noutăți

Noul președinte al Consiliului Regional pentru Dezvoltare Sud

Consiliul Regional pentru Dezvoltare Sud s-a întrunit recent în noua componență, în cadrul celei de-a doua ședințe din anul curent. La eveniment au fost prezenți 31 din cei 32 membri ai Consiliului, ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Dl Vasile Bâtca, viceministrul dl Anatol Usatâi, alți oficiali din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, oficiali și experți ai Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), reprezentanți ai mass media, ș.a.

În cadrul ședinței, noii membri ai CRD Sud au fost informați cu privire la politica de dezvoltare regională din țară, la rolul și atribuțiile Consiliului Regional pentru Dezvoltare, precum și despre activitatea curentă a Agenției de Dezvoltare Regională Sud. Audiența a fost informată și cu privire la asistența acordată de Guvernul Germaniei în procesul de implementare a politicii de dezvoltare regională în Republica Moldova, de către Philipp Johannsen, lider de țară în cadrul proiectului Modernizarea Serviciilor Publice Locale (MSPL).

Pe ordinea de zi a ședinței a fost și alegerea președintelui și vicepreședintelui CRD Sud, precum și a reprezentantului sectorului privat în componența Consiliului Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale (CNCDR). Cu majoritate de voturi, dl Nicolaie Molozea, președinte al Consiliului raional Ștefan Vodă, a fost desemnat președinte al CRD Sud, iar dl Ion Ciontoloi, președinte al Consiliului Raional Căușeni, – vicepreședinte al CRD Sud. În componența CNCDR a fost delegat dl Vasile Petrenco, director al SRL „Real-Sud”.

Reiterăm, Consiliul Regional este structura regională deliberativă, fără personalitate juridică, constituită în vederea elaborării, coordonării şi monitorizării politicii de dezvoltare regională la nivelul regiunii de dezvoltare Sud formată din raioanele Basarabeasca, Cahul, Cantemir, Căuşeni, Cimişlia, Leova, Ştefan Vodă și Taraclia.

Sursa: site-ul ADR Sud