Noutăți

Noi lucrăm pentru protecția voastră, voi stați acasă pentru protecția noastră

Zilnic, angajații poliției în comun cu autoritățile tutelare locale, voluntarii informează cetățenii despre infecția cu Coronavirusul de tip nou și pentru reducerea cazurilor locale de infectare pe teritoriul țării.

Vă chemăm la solidarizarea eforturilor, pentru a identifica și verifica posibilele cazuri de infecție și a minimiza transmiterea acestuia de la o persoană la alta.

Important!

Pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie de prevenire şi combaterea bolilor epidemiologice, dacă aceasta a adus în pericol sănătatea publică, persoana poate fi sancţionată cu amendă în mărime de la 450 la 500 unităţi convenţionale pentru persoanele fizice, iar pentru persoanele juridice este de la 1000 până la 1500 de unităţi convenţionale, echivalentul la persoanele fizice este de 22 de mii 500 de lei până la 25 de mii de lei. La persoanele juridice de la 50 de mii de lei până la 75 de mii de lei.  Pentru prezentarea intenţionată a unor date false sau incomplete ori refuzul de a prezenta datele necesare pentru completarea fişei epidemiologice, persoana poate fi sancţionată cu amendă de la 450 la 500 de unităţi convenţionale. Suma în lei este de 22500 de lei şi 25 de mii de lei.

Aveți grijă de sănătatea dvs. și protejați-i pe alții, respectând următoarele reguli:

✔️Spală-te des pe mâini cu o soluție pentru mâini pe bază de alcool sau cu săpun și apă.

✔️Menține distanța socială – menține distanța de cel puțin 1 metru între tine și alte persoane, mai ales cele care tușesc, strănută și au febră.

✔️Rămâi acasă dacă te simți rău. Dacă ai febră, tuse și dificultăți de respirație, solicitați asistență medicală și sună la 112.