Noutăți

Nobilă e misiunea de a ajuta oamenii nevoiași

La 24 septembrie toți angajații aparatului direcției asistență socială și protecția familiei, asistenții comunitari, lucrătorii sociali, asistenții parentali profesioniști s-au adunat în casa de cultură din centru raional pentru a consemna Ziua profesională a lucrătorilor din sfera socială. Crizantemele aduse în dar fiecărui angajat din partea direcției asistență socială au făcut să înflorească zâmbetele pe fețele doamnelor (în acest serviciu în jur de 99 procente constituie femeile). Moderatoarea întrunirii solemne, dna Valentina Uța, șefa direcției cultură, tineret, sport și turism, a salutat călduros pe acei oamenii deosebiți, aflați în sală, care nu pur și simplu lucrează în sfera socială, ci trăiesc cu grijile și nevoile oamenilor prinși în capcana sorții nemiloase. Cele mai alese cuvinte de felicitare și apreciere a muncii a adresat tuturor colegilor dna Viorica Nastasiu, șefa direcției asistență socială și protecția familiei.

În această zi însemnată au fost alături de lucrătorii din sfera socială numeroșii oaspeți: dl Vasile German, vicepreședintele raionului pe probleme sociale, dna Aliona Muntean, șefa secției administrație publică, dna Parascovia Boian, șefa secției consultative a spitalului raional, dna Viorica Godiac, directorul casei teritoriale de asigurări sociale, dna Raisa Burduja, șefa direcției învățământ, dna Aurelia Roscolotenco, șefa biroului de evidență și documentare a populației, consilier raional, dl Gheorghe Anghel, primar de Ștefan-Vodă. Toate felicitările și aprecierile emanau căldura sufletească și recunoștința sinceră a colegilor din alte sfere de activitate.

E foarte plăcut când munca cinstită și conștiincioasă este apreciată la justa ei valoare. Conform ordinului emis de dna Viorica Nastasiu la solicitarea comitetului sindical au fost decernați cu Diploma direcției asistența socială și cadou de preț Tatiana Bostan, specialist superior al direcției în problemele persoanelor în etate și cu dizabilități, Vera Barcari, bucătăreasa centrului „Tavita”, Maria Bulai, managerul centrului de servicii specializate pentru copii și tineret, Liubovi Vozifan, asistent parental profesionist din s. Răscăieții Noi, Ala Martâniuc, asistent social comunitar s. Slobozia, Victoria Vozian, contabil-șef al DASPF, Ludmila Fluierari, pedagog social al centrului „Tavita”.

Pentru meritele deosebite în exercitarea obligațiunilor funcționale, profesionalism înalt, perseverență, responsabilitate și contribuție substanțială la promovarea politicii de stat în domeniul protecției sociale, conform dispoziției dlui Nicolae Molozea, președintele raionului, au fost decernați cu Diploma de Onoare a Consiliului raional și cadou de preț Natalia Caraion, managerul centrului de asistență socială din Olănești, Nadejda Oțean, asistent social comunitar s. Volintiri, Valentina Spatari, intendentă la centrul „Tavita”, Daniela Prutean, specialist la fondul local de susținere socială a populației în cadrul DASF, Angela Țurcan, șefa serviciului asistență personală, Viorica Ceban, asistent personal, s. Carahasani.

Atitudinea angajaților din sfera culturii față de sărbătoriți a fost întruchipată prin numerele artistice încântătoare aduse cu multă dragoste și respect în dar omagiaților. Două miniscenete prezentate de micii artiști de la școala de arte „M. Bieșu”, secția teatrală, și cântecele interpretate de un bobocel de băiețel din s. Volintiri au trezit sentimentele materne ale doamnelor, auzul lor a fost delectat de melodiile romantice, cântate la nai și saxofon. Bravo tuturora artiștilor pentru clipe de neuitat!

A fost o sărbătoare frumoasă, plină de cuvinte calde, de flori, zâmbete, emoții pozitive. Fie ca razele acestei zile să le încălzească sufletele acestor doamne mărinimoase încă mult timp înainte, ajutându-le să înfrunte toate greutățile și nelegiuirile vieții de azi.

Valentina Gornostali, IP „Prier”