Noutăți

Ne închinăm de sănătate, doctore!

Ziua profesională totdeauna este un prilej bun pentru a face unele bilanțuri a activității pe parcursul anului, pentru a scoate în evidență cei mai buni profesioniști, aducându-le onoruri binemeritate.

În context, Ziua profesională a lucrătorului medical și a farmacistului la Ștefan Vodă a fost sărbătorită în mod solemn la 14 iunie curent, în sala festivă a școlii de arte „M. Bieșu”. Aici s-au adunat lucrătorii medicali din tot sistemul de sănătate publică: medicii de familie și asistentele medicale din toate centrele de sănătate, specialiștii spitalului raional, centrului de sănătate publică, serviciului de urgență, farmaciștii și stomatologii.

Prezența conducerii raionului în plina componență la festivitate a confirmat fără cuvinte atitudinea guvernării locale față de lucrătorii medicali și această sferă de activitate atât de importantă și necesară cetățenilor raionului.

Dl Nicolae Molozea a mulțumit, din numele Consiliului raional, tuturor angajaților din sistemul medical, în deosebi medicilor-pensionari, care muncind în condiții deloc ușoare, fac față obligațiunilor de serviciu, stau la straja sănătății oamenilor. „Conducerea raionului și Consiliul raional mereu au fost și va fi și în continuare alături de medici acordând ajutorul necesar, inclusiv financiar. Mai mult, crearea condițiilor optime pentru activitate în instituțiile medicale este prioritatea noastră, în această direcție se muncește mult, se depun eforturi pentru a atrage investiții pentru reparația spitalului raional. Mă bucur că împreună am reușit să facem lucruri frumoase apreciate atât de colectivele medicale cât și de cetățenii raionului”, a punctat președintele raionului. Exprimarea respectului și recunoștinței pentru toți lucrătorii medicali a dlui Nicolae Molozea a avut o continuare plăcută deoarece a fost adusă la cunoștință dispoziția președintelui raionului cu privire la premiere.

Astfel, pentru merite deosebite în exercitarea obligațiunilor funcționale, profesionalism înalt, perseverență și responsabilitate și cu prilejul Zilei lucrătorului medical și farmacistului au fost decernați cu Diplomă de Onoare a Consiliului raional şi cadou de preț următorilor lucrători medicali: Maria Tihon, medic oftalmolog, IMSP ”Spitalul raional Ștefan Vodă”, . Aurelia Danilescu, medic otorinolaringolog, IMSP ”Spitalul raional Ștefan Vodă, Maria Cotorobai, medic-terapeut, IMSP ”Spitalul raional Ștefan Vodă”, Doina Tcaci, asistentă medicală, IMSP ”Spitalul raional Ștefan Vodă”,  Vasile Plămădeală, director, IMSP ”Spitalul raional Ștefan Vodă”, Viorica Vavilin, moașă, IMSP ”Centrul de sănătate Talmaza”, Tatiana Ciobanu, asistentă medicală de familie, IMSP ”Centrul de sănătate Talmaza”, Ion Țîbîrnac, șef, IMSP ”Centrul de sănătate Talmaza”, Viorica Muntean, asistentă medicală de familie SAMF, IMSP ”Centrul de sănătate Ștefan Vodă”, Irina Vrabie, asistentă medicală de familie, secția asistență medicală de familie Ștefan Vodă, Andriana Burlacu, asistenta medicală de familie, Oficiul Medicilor de Familie Cioburciu, Nina Jaltîr, asistentă medicală de familie, OFM Purcari, Anna Sirotenco, medic obstetrician-ginecolog, IMSP ”Centrul de sănătate Ștefan Vodă”, Mariana Haret, șef, IMSP ”Centrul de sănătate Ștefan Vodă”, Nina Otrubenco, asistentă medicală fizioproceduri, IMSP ”CS Crocmaz”, Ludmila Stepanenco, asistentă medicală de familie, OFM Palanca,  Lidia Cebotarenco, asistentă medicală de familie, OFM Tudora, Ion Babei, șef, IMSP ”Centrul de Sănătate Crocmaz”, Natalia Lutencu,contabil, IMSP ”Centrul de sănătate Olănești”, Claudia Bordian, asistenta medicală de familie, OFM Căplani, Tatiana Arșeri, registrator medical, IMSP ”Centrul de sănătate Olănești”, Matroana Arșeri, șef, IMSP ”Centrul sănătate Olănești”, Vasile Tiosa, asistentul medicului epidemiolog, CSP Ștefan Vodă, Ana Grigoriev, asistenta medicului igienist, CSP Ștefan Vodă, Valeriu Boian, medic -șef centrul sănătate publică Ștefan Vodă, Aurel Bîrnă, felcer de urgență, SAMU Ștefan Vodă, Gheorghe Ungureanu, medic de urgență, SAMU Ștefan Vodă”, Igor Sîrghi, șef, SAMU Ștefan Vodă”, Elena Trinchinet, asistentă medicală, ÎM ”Centru Stomatologic  Ștefan Vodă”,  Irina Caraman,director, ÎM ”Centru Stomatologic  Ștefan Vodă”, Elena Ciobanu, laborant, IMSP ”Centrul de sănătate Antonești”, Galina Ursache, asistentă fizioterapie, OFM Carahasani, Ivana Sîrbu, șef interimar, IMSP ”Centrul de sănătate Antonești, Larisa Lungu, asistentă medicală, Centrul medical creștin ”Emanuil”, Maria Pălărie, medic, Centrul medical creștin ”Emanuil”.

Pe lângă cele mai frumoase cuvinte de apreciere a muncii lucrătorului medical care aduce bucuria continuității pe pământ, dăruiește o rază de soare bolnavului, tratează boala și sufletul, alină ultimele suferințe pământești spuse de moderatorul festivității dna Svetlana Agachi, conducătorii instituțiilor medicale dna Mariana Haret, dl Vasile Plămădeală și dl Valeriu Boian, sărbătoriții au fost scăldați în cadouri muzicale aduse de către elevii și profesorii școlilor de arte din Ștefan Vodă și Olănești, artiștii amatori din s. Volintiri. Artiștii care au evoluat pe scenă împreună cu specialiștii DCTST au depus mult suflet pentru a prezenta un concert frumos care a cuprins o gamă largă de genuri artistice: cântec de estradă și folclor, muzică instrumentală, dans, fanfara, teatru. Zâmbetele publicului, dispoziția de sărbătoare în sală și aplauze cu „bravo!” a fost cea mai așteptată răsplată pentru artiști și organizatori ai festivității.