Agricultură și Alimentație Noutăți

Motorină pentru agricultori

Consiliul raional Ștefan Vodă informează că a fost întocmită lista beneficiarilor  în materie de motorină din ajutorul umanitar de 6000 tone, acordat de România. Responsabil de recepționarea cererilor de solicitare a ajutorului umanitar dar și de determinarea cuantumului cantitativ de motorină destinat compensării parțiale a pierderilor suferite de producătorii agricoli afectați de secetă la culturile fitotehnice pentru roada anului 2020 este Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA)

Cele mai multe solicitări au fost depuse de producătorii agricoli din raioanele: Cahul – 232 cereri, Comrat – 177 cereri, Căușeni – 176 cereri, Orhei – 164 cereri, Ștefan-Vodă – 152 cereri.

Conform datelor publicate de către AIPA, din raionul Ștefan Vodă au fost selectați 151 agenți economici, suprafața de teren eligibilă, constituie circa 16 mii ha, cantitatea de motorină estimată este de 295 tone.

Atât conducerea raionului, cât și agenții economici sunt recunoscători pentru solidaritatea și sprijinul generos oferit de România, acest suport fiind extrem de binevenit pentru lucrările de primăvară – vară a anului 2021 a sectorului agrar raional.

Notă: Modul de distribuire a motorinei va fi anunțat suplimentar.

                          Valentina Barbei, vicepreședintele raionului Ștefan Vodă