Noutăți

Monitorizarea reparației IP LT „Ștefan Vodă” continuă

După cum a fost stabilit la ședința din 16 mai curent, la 23 mai membrii grupului de monitorizare iarăși au inspectat mersul lucrătorilor de reparație la IP LT „Ștefan Vodă”. Dl Vasile German, vicepreședintele raionului, a remarcat că în perioada 16.05.2019–23.05.2019 situația la șantier s-a schimbat, însă nu în măsura stabilită. Sunt vizibile doar lucrările exterioare, ce țin de termoizolare. La moment au fost implicate în lucrările de reparație 16 persoane, deși anterior s-a insistat pe mărimea esențială a numărului lucrătorilor.

Dl Barcari, responsabilul tehnic, a menționat că este necesar de a urgenta: instalarea ușilor și ferestrelor la blocul B2; lucrările referitor la sistemul de ventilare, cât și cel antiincendiar, precum și căptușirea streșinii cu tablă cutată. Este necesar de creat condiții pentru cazarea lucrătorilor (veceu, duș).

Dl Gherman a solicitat antreprenorului nominalizarea perioadelor de demarare a lucrărilor menționate de către dl Barcari.

Reprezentantul FISM, dl Munteanu a remarcat că nu s-au îndeplinit cerințele din cadrul ședinței din 16.05.2019 referitor la mărirea numărului persoanelor implicate în reparație. De asemenea, dânsul a menționat că graficul stabilit de Banca Mondială nu poate fi schimbat din data de 30.09.2019, când lucrările trebuie să fie finalizate. Rămânerea în urmă de grafic este vizibilă și recuperarea acestuia este sub mare semn de întrebare. Din cauza obiectului respectiv Banca Mondială poate să introducă raionul Ștefan Vodă în lista neagră pentru a nu mai avea posibilitate de a beneficia de alte proiecte. Astfel, este necesar urgent de a se desfășura lucrările preconizate în grafic.

Antreprenorul, dl Lipceanu a asigurat că dispune de surse financiare, materiale de construcție și numărul necesar de lucrători, astfel lucrările vor fi urgentate, graficul stabilit va fi respectat.

Următoarea ședință a grupului de monitorizare a lucrărilor va avea loc la 6 iunie curent.