Noutăți

Moldova independentă are viitor

Astăzi, 27 august, La Ștefan Vodă, în piața Libertății, a fost consemnată cea mai semnificativă sărbătoare națională – Ziua Independenții Republicii Moldova. Este cu adevărat însemnat că sărbătoarea a fost deschisă de către copii care au ieșit în fața prezenței cu un montaj literar cu tenta patriotică.

Despre importanța acestui eveniment istoric pentru prezent și viitor a vorbit dl Nicolae Molozea, președintele raionului. Dumnealui a mulțumit veteranilor războiului de pe Nistru care în momentul de cumpănă pentru țara noastră s-au ridicat întru apărarea integrității și independenții Moldovei. Președintele raionului a mulțumit și celor care prin muncă cu abneqație și responsabilitate făuresc ziua de mâne, acea stabilitate economică și socială la care râvnesc cetățenii țării. Dacă o să depunem eforturi toți împreună, Moldova va avea un viitor bun, a conchis președintele raionului.

Dl Sergiu Dodonov, președintele asociației obștești „Sfântul Gheorghe Biruitorul” care împreună cu camarazii săi a luptat pentru independența republicii noastre a îndemnat să păstrăm pacea și buna înțelegere între toți cetățenii țării. Dumnealui a mulțumit conducerii raionului și primăriei urbei, tuturor care au contribuit la construcția monumentului în memoria celor căzuți în războiul pentru integritatea și independența țării. Șeful adjunct al inspectoratului de poliție, dl Viorel Cardauc, a dat citirii mesajul ministrului Alexandru Jizdan cu prilejul Zilei Independenței.

După depunerea de flori la monumentul Domnitorului Moldovei Ștefan cel Mare cei prezenți la eveniment s-au îndreptat spre monumentul eroilor căzuți în războiul de pe Nistru, unde dl Sergiu Dodonov a înmânat veteranilor-combatanți rămași în viață distincțiile de stat pentru bărbăție și patriotism în lupte pentru Patrie.

Evenimentul a finalizat cu depunerea de flori, în semn de profunda recunoștință, la monumentul celor căzuți în lupte, apărând țara de cotropitori.