Economie și Atragerea Investițiilor Noutăți

Modificări la Programul „Start pentru Tineri”

Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM), anunță despre noi modificări în Programul „Start pentru Tineri: o afacere durabilă la tine acasă”, astfel tinerii care doresc să lanseze sau să  dezvolte o afacere, pot obține finanțare nerambursabilă sau credit cu porțiune de grant în cadrul programului menționat.

Prin intermediul programului vor fi oferite granturi de până la 200 de mii lei pentru tinerii care își propun să se inițieze în afaceri. Finanțarea din partea statului va constitui până la 70% din valoarea proiectului investițional, iar tinerii vor veni cu o contribuție de doar 30%.

Un alt mecanism destinat tinerilor este Programul de credite cu porțiune de grant.  Aceasta va combina finanțarea acordată sub formă de grant, cu resurse creditare avantajoase oferite prin intermediul băncilor comerciale și Oficiul de Gestionare a Proiectelor de Asistență Externă (OGPAE). Valoarea pachetului financiar  va ajunge până la 1,7 milioane lei și  va include porțiunea de împrumut rambursabil de 85% și porțiunea de grant de 15%.

Pentru informații adiționale referitor la program puteți contacta:

Tel 022 211 573, 00373 068 301 345
Email: start_tineri@odimm.md

Sursa: me.gov.md