Noutăți

MOBILIZARE TOTALĂ ÎN RAIONUL ȘTEFAN VODĂ

Pe parcursul zilei de astăzi (05.03.2022), dl Vasile Maxim, președintele raionului împreună cu vicepreședintele dl Vladimir Baligari, se află la Punctul de Trecere a Frontierei Palanca. Alături de serviciile responsabile, monitorizează și  contribuie la dirijarea cât mai eficientă a fluxului de refugiați, în scopul evitării aglomerărilor, situațiilor accidentare, precum și orientării, ajutorării persoanelor străine.

În baza Dispoziției Comisiei pentru Situații  Excepționale a Republicii Moldova, în preajma Punctului de Trecere a Frontierei Palanca a fost organizată și operaționalizată Gara provizorie, unde refugiații aflați în tranzit, pot așteapta transportul organizat de către ANTA și voluntari, ulterior deplasându-se către Chișinău, Giurgiulești – Galați, Cahul – Oancea sau Leușeni – Albița.

Pentru ușurarea dirijării fluxului de refugiați, conducerea raionului Ștefan Vodă a asigurat transport pentru deplsarea acestora de la Punctul de Trecere Palanca până la Centrul de triere și Gara improvizată. La fel, a fost amenajată în condiții de urgență parcarea pentru unitățile de transport în acest sens.

Voluntarii continuă să ofere ceai fierbinte și alimente refugiaților.