Noutăți

Miting festiv consacrat Zilei Independenții

„Moldova, vatra mea de veacuri” – sub acest generici în piața Libertății, în preajma monumentului lui Ștefan cel Mare și Sfânt, s-a desfășurat mitingul festiv întru consemnarea aniversării a 26 de ani a Zilei Independenții a Republicii Moldova. Tradițional, la acest eveniment au participat conducerea raionului în plina componență, primarul de Ștefan Vodă, angajații Poliției de frontieră și ai Inspectoratului de poliție, funcționarii publici, locuitorii urbei. Dl Nicolae Molozea, președintele raionului, în luarea de cuvânt a menționat, că ziua aceasta este una cu totul deosebită, rolul ei fiind enorm de important, deoarece acum de 26 de ani Parlamentul Republicii Moldova a declarat Moldova stat suveran și independent, republica noastră fiind recunoscută pe plan internațional. Drumul spre independență n-a fost ușor, cea mai tragică încercare de a îngenunchea poporul Moldovei fiind războiul de pe Nistru. Patrioții adevărați ai neamului au apărat independența țării, unii din ei cu prețul propriei vieți. Moldova, în pofida tuturor greutăților economice și politice, are viitor care depinde de aportul fiecărui cetățean al țării.

Despre istorie, năzuințele poporului și realitate despre care cetățenii au păreri diferite a vorbit dl Gheorghe Anghel, primar de Ștefan Vodă. Nu guvernul sau partidele politice, ci poporul este stăpânul adevărat al țării. Să fim patrioți, să ne iubim țara și să facem tot ce depinde de noi pentru prosperarea Moldovei, a îndemnat prezența dl Anghel.

Mitingul a finisat cu depunerea de flori la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt.

Programul zilei a continuat cu festivalul concurs raional de cântec patriotic „Cine are dor de plai” care s-a desfășurat în casa de cultură, iar seară orășenii și oaspeții din localitățile raionului au savurat un concert prezentat de artiștii amatori din raion.