Cultură, Tineret, Sport și Turism Noutăți

Mişcarea înseamnă viaţa

În fiecare a treia sîmbătă din luna mai  serbăm Ziua Sportivului şi a Mişcării Olimpice, care este o zi specială pentru tot sportul nostru.
Sportul este puterea de a schimba lumea, este un drept fundamental, un instrument puternic pentru consolidarea legăturilor sociale şi promovarea dezvoltării durabile, a păcii și solidarității, precum şi a respectului. Prin abilităţile noastre individuale unice şi puterea colectivă, putem să ne reunim şi să împărtăşim modalităţile creative, de a ne îmbunătăţi sănătatea şi bunăstarea prin sport şi activitate fizică
Sărbătorind, această zi ne oferă oportunitatea de a recunoaşte rolul pe care sportul şi activitate fizică îl joacă în comunităţile şi în vieţile oamenilor din întreaga lume. Sportul poate promova corectitudini, egalităţi incluziuni şi perseverenţe, sportul şi activitatea fizică ne poate ajuta de asemenea, să trecem prin perioada de criză cum ar fi Covid- 19. În această zi ne putem exprima deosebită recunoştinţă faţă de compatrioţii noştri, care de atătea ori ne fac să ne simpţim măndri, promovând Republica Moldova în lume. Raionul nostru se poate bucura cu astfel de campion cum ar fi Guţu Alexandru, originar din localitatea Ermoclia la cei 18 ani a adus marele premiu la jocurile Olimpice din Boino Saires.

Sportul este cel mai bun ambasador, niciun alt domeniu nu poate face o reclamă mai bună ţării noastre decăt sportul, sportul înseamnă nu doar rezultate, el reprezintă sănătatea unui popor, cu cât mai mult sport fac oamenii, cu tat atît sunt mai sănătoşi. Mişcarea înseamnă viaţa!

                                         Rovenco Şevcenco Alina, specialist superior DCTST