Asistență Socială și Protecția Familiei

Minunea adevărată a lui Moș Crăciun

30 decembrie 2015, o zi deosebită, va rămâne, posibil și pentru toată viața, în memoria copiilor, beneficiari ai centrului comunitar social din s. Olănești. Unii din ei pentru prima dată au simțit cu adevărat farmecul sărbătorilor de iarnă cu Moș Crăciun și Alba ca Zăpada (în acest rol a fost Katea, voluntara Corpului Păcii), cu mulți oaspeți și distracții vesele.
Copiii împreună cu echipa specialiștilor au muncit mult pentru a confecționa costumele de mascaradă, a împodobi frumos toate încăperile pentru sărbătoare, a învăța cântece, poezii și dansuri. Oaspeții, printre care au fost dl Nicolae Molozea, președintele raionului, dna Viorica Nastasiu, șefa direcției asistență socială și protecția familiei, dra Adelina Barbăneagră, șefa serviciului integrare europeană şi investiţii, rudele copiilor aflați la centru în serviciu de zi, au fost fascinați atât de decorul frumos, cât și de manifestarea artistică a micilor beneficiari.
Moș Crăciun (dl Valeriu Tabunșcic, primar de Căplani, a jucat acest rol cu multă ingeniozitate) a fost generos cu toți copiii, dar pentru o fetiță de 12 ani, Aliona, și frățiorii ei de doi și trei ani, a pregătit o surpriză, împlinind visul cel mai mare – să se întâlnească cu părinții lor, pe care nu le-u văzut de când se află la centru. Această întâlnire emoționantă a zguduit inimile celor prezenți la matineu până la lacrimi. Oare dragostea atotiertătoare a copiilor va putea schimba atitudinea și soarta părinților lor?
Artiștii mici ai centrului, adorabili și talentați, au prezentat un spectacol pe placul tuturora – cu colinde și urături tradiționale, cu vals și dansul țigănesc, poezii și cântece. Copiii au primit în dar de la președintele raionului, de mai mulți ani oaspete des la centru, cadouri dulci. Și dl Viorel Cebotari de la misiunea creștină din s. Căplani a venit cu sacul plin de cadouri pentru copii.
Căldura sufletească, dragostea sinceră față de copii cu soarta nemiloasă a maturilor care au organizat serbarea au făcut ca copiii să se simte fericiți în familia mare a centrului. Fie ca anul ce vine să le dăruiască acestor copii familie trainică și părinți iubitori.
Valentina GORNOSTALI, IP „Prier”
IMG_20151230_095916_1IMG_20151230_102157_1IMG_20151230_102019_1IMG_20151230_101146_1IMG_20151230_101939