Noutăți

Mesajul președintelui raionului

Stimați concetățeni!

Chiar dacă timpul trece, amintirea acelor vremuri rămâne în memoria noastră, a omenirii și a istoriei. Sacrificarea eroilor care au trecut prin grele încercări militare ale celui de-Al Doilea Razboi Mondial și care au învins fascismul în numele păcii și libertății va rămâne pentru totdeauna în memoria oamenilor.

Timpul e cel ce nu iartă și de aceea azi numărul eroilor acelui război groaznic ramași în viață  este pe zi ce trece mai mic și mai mic. Puțini eroi mai pot mărturisi prin ce au trecut pentru ca noi azi să avem pace. În prezent, cu regret, în raionul Ștefan Vodă au ramas în viață doar doi veterani – dnii Pavlicenco Serghei și Cerneavschi Simion, mesagerii urgiilor anilor ’40.

Ziua de 9 mai e ziua când comemorăm cu o deosebită gratitudine și căldură sufletească pe toți acei care au plătit cu viața lor pentru pace, liberate și independența Patriei noastre.

Trăim vremuri pline de provocări, vremuri când ca niciodată avem nevoie de înţelegere, toleranță, dragoste pentru cei apropiați. Avem nevoie de pace care începe din sânul familiei și continuă în societate, în țară, pe globul pământesc.

Tot pe 9 mai marcăm și Ziua Europei. Iar Ziua Europei este o sărbatoare a păcii, a unității în Europa, dedicată istoriei unui continent care a daruit un model de cultură și de civilizație, de solidarite,  de dialog și de colaborare pentru binele comun.

Datoria  noastra este să ne inchinăm cu adancă recunoștința în semn de omagiu și memorie veșnică Eroilor Neamului, celor vii și celor care își dorm somnul veșnic în pământul Moldovei sau în pământ străin departe de vatra stramoșească.

Fie ca flacăra recunoștinței să rămână veșnic vie.

În numele Consiliului Raional Ștefan Vodă, conducerii raionului vă doresc un cer senin, multă sănătate, pace și prosperitate!

        Cu respect,

Vasile MAXIM, președintele raionului