Noutăți

Mesajul de felicitare cu prilejul Zilei Lucrătorului din Agricultură și Industria Prelucrătoatoare

Anual, în ultima duminică a lunii noiembrie este marcată Ziua Lucrătorului din Agricultură și Industria Prelucrătoatoare. Pentru raionul Ștefan Vodă această zi are o conotație specială, pentru că ramurile dominante în economia raionului nostru sunt agricultura, industria prelucrătoare și comerțul, care au un potențial în creștere, iar agricultorii noștri au fost și rămân lideri la multe poziții, pioneri în tehnologii moderne.

Datorită muncii agricultorilor, locuitorii noștri sunt asigurați cu alimente, iar bugetul este completat în fiecare an, oferind o oportunitate autorităților de a rezolva multe probleme sociale.

Activitatea prioritară a statului, inclusiv a raionului nostru, este asigurarea securității alimentare a acestuia, a nivelului și calității vieții populației, realizată de munca asiduă a agricultorilor. Și această sărbătoare este un omagiu adus muncii grele și esențiale a tuturor celor ce fac parte din domeniul agriculturii și industriei prelucrătoare.

Schimbările climatice, cât și specificul zonei de amplasare a raionului Ștefan Vodă în ultimii ani își lasă profund amprentă asupra dezvoltării acestui sector. Fiecare an agricol este plin de provocări și riscuri. Dar acest fapt stimulează producătorii locali să studieze experiența avansată a liderilor mondiali și să introducă noi tehnologii. Avem nevoie de revitalizarea sistemului de irigare, instalarea sistemului antigrindină, aplicarea tehnologiilor avansate și implementarea unui management eficient în domeniul agricol. În ramura agricolă și indrustria prelucrătoare a raionului Ștefan Vodă au activat întotdeauna specialiști de înaltă calificare, bucurându-se de onoarea și respectul binemeritat. Iar Ziua Lucrătorului din Agricultură și Industria Prelucrătoatoare este sărbătoarea oamenilor puternici și muncitori Stimați reprezentanți ai domeniului agricol din raionul Ștefa Vodă, vreau să vă asigur că apreciem foarte mult munca dumneavoastră nobilă, pentru care vă mulțimim și ne închinăm în fața tuturor fermierilor, grădinarilor, legumicultorilor, crescătorilor de animale, mecanizatorilor, muncitorilor din industria prelucrătoare din raionul nostru, inclusiv veteranilor agricultori pentru contribuția adusă la dezvoltarea agriculturii. Cu prilejul zilei profesionale, permiteți-mi în numele conducerii raionului și al Consiliului Raional Ștefan Vodă, să vă urez sănătate, optimism inepuizabil, prosperitate, sănătate, fericire și succes în cauza voastră nobilă și atât de importantă! Avem încredere că, asigurând continuitatea celor mai bune tradiții ale generațiilor anterioare, aplicând noile tehnilogii și experiențe, veți înregistra rezultate frumoase în beneficiul baștinei.Să primiți întotdeauna recompensa sufletească, dar și financiară demnă pentru munca voastră nobilă!

Cu profund respect,

 Vasile MAXIM, președintele raionului