Noutăți

Mesaj de felicitare

În această duminică, a treia din luna iunie, tradiţional vom consemna Ziua lucrătorului medical şi a farmacistului. Aceste două profesii, prin însăşi destinaţia lor de a salva vieţi şi a întrema sănătatea oamenilor, trezesc un respect deosebit. Căci, deşi omul este o fiinţă socială, până la urmă fiecare îşi are viaţa lui şi toţi fără excepţie ar vrea, în primul rând, să o trăiască având o stare a sănătăţii benefică.

Prin activitatea lor cotidiană cei circa 700 de oameni în halate albe din raion, dintre care circa 350 activează în medicina primară şi cam tot atâta în cea spitalicească, şi-au meritat din plin respectul pacienţilor. Deşi nu este asigurat la nivel statal în măsura necesară completarea statelor de personal din medicină cu proaspeţi absolvenţi ai instituţiilor medicale, în raion se face faţă situaţiei, cu un efort suplimentar depus pe contul medicilor şi asistenţilor medicali din generaţiile mai în vârstă şi din cea medie.

Aş spune mai mult chiar: de când există raionul nostru în acest domeniu au activat şi continuă s-o facă medici cu har de la Dumnezeu, profesionişti adevăraţi, numele cărora foarte mulţi oameni le pronunţă cu mare respect, cu pietate. Ei au determinat imaginea domeniului medicinei din raion şi continuă s-o facă. Ei au şi tot respectul nostru, al conducerii raionului, şi vom face tot ce ne stă în puteri şi în aceste vremuri, nu prea generoase din punct de vedere financiar, să le acordăm susţinerea necesară.

Felicitările noastre, mult stimaţi lucrători medicali şi farmacişti, cu prilejul sărbătorii profesionale şi vă rugăm să primiţi asigurările noastre de înaltă consideraţiune. Sănătate vouă vă dorim, respectul sincer al pacienţilor, soare şi bucurii în familiile voastre!

Nicolae MOLOZEA, 

preşedintele raionului