Noutăți

Mesaj de felicitare

Anual, în ultima duminică a lunii noiembrie este marcată Ziua Lucrătorului din Agricultură și Industria Prelucrătoare. Pentru raionul Ștefan Vodă această zi are o conotație specială pentru că ramurile dominante în economia raionului Ştefan Vodă sunt agricultura, industria prelucrătoare şi comerţul, care au un potenţial în creştere, iar agricultorii noştri au fost și rămân lideri la multe poziţii, pioneri în tehnologii moderne.
Aceasta este sărbătoarea oamenilor celei mai vechi, mai măreţe şi mai grele profesii. În raionul nostru truda plugarilor, viticultorilor, vinificatorilor, panificatorilor, fitotehnicilor, producătorilor de mezeluri, fermierilor, părinţilor noştri – veterani ai muncii şi tuturor specialiştilor ce sunt încadraţi în rândurile agricultorilor, este înalt apreciată şi stimată.
Nu orice persoană este capabilă să lucreze în mediul rural, nu oricine poate ,,găsi limbă comună,, cu pământul. Munca celor din agricultură și industria prelucrătoare este specifică și necesită o atitudine deosebită. Cu efortul greu al acestor oameni se cultivă pâine, se produce carne și lapte. Ia înțelepciunea, diligența și răbdarea lor merită tot respectul.
Ziua Lucrătorului din Agricultură și Industria Prelucrătoare este un prilej repetat pentru a reveni cu gândul și recunoștință către toți care lucrează cu dragoste pământul și sunt preocupați de procesarea și conservarea produselor agricole. Datorită muncii agricultorilor, locuitorii noștri sunt asigurați cu alimente, iar bugetul este completat în fiecare an, oferind o oportunitate autorităților locale de a rezolva multe probleme sociale.
Activitatea prioritară a statului, inclusiv a raionului nostru, este asigurarea securității alimentare a acestuia, nivelului și calității vieții populației, realizată de munca asiduă a agricultorilor. Și această sărbătoare este un tribut adus muncii grele și esențiale a tuturor celor ce fac parte din domeniul agriculturii și industriei prelucrătoare. Munca, care necesită profesionalism avansat, uneori cheltuieli maxime și nu doar financiare, inclusiv de forță fizică și psihică.
Să recunoaștem cu toții că munca agricultorilor nu este ușoară, care este în dependență de condițiile naturale.
Schimbările climatice, cât și specificul zonei de amplasare a raionului Ștefan Vodă, în ultimii ani își lasă profunda amprentă asupra dezvoltării acestui sector. Fiecare an agricol este plin de provocări și riscuri. Dar acest fapt stimulează producătorii locali să studieze experiența avansată a liderilor mondiali și să introducă noi tehnologii. Avem nevoie de revitalizarea sistemului de irigare, instalarea sistemului antigrindină, aplicarea tehnologiilor avansate și implementarea unui management eficient în domeniul agricol.
În ramura agricolă și industria prelucrătoare a raionului Ștefan Vodă au activat întotdeauna specialiști cu cele mai înalte calificări, bucurându-se de onoare și respectul binemeritat. Iar
Stimați reprezentanți ai domeniului agricol din raionul Ștefan Vodă, vreau să vă asigur că apreciem foarte mult munca dumneavoastră nobilă, pentru care vă mulțumim și ne închinăm în fața tuturor fermierilor, grădinarilor, legumicultorilor, crescătorilor de animale, mecanizatorilor, muncitorilor din industria prelucrătoare din raionul Ștefan Vodă, inclusiv și veteranilor agricultori pentru contribuția adusă la dezvoltarea agriculturii.
Cu prilejul Zilei profesionale permiteți-mi în numele conducerii raionului și a Consiliului raional Ștefan Vodă, să Vă urez sănătate, optimism inepuizabil, prosperitate, fericire și succes în cauza voastră nobilă și atât de importantă! Fie ca prognoza meteo să fie întotdeauna favorabilă muncii, cu cele mai prielnice condiţii climaterice în obţinerea unor recolte bogate. Să aveți noi realizări de performanţă, cu mult profit, belşug şi voie bună! Fie ca fiecare zi să vă aducă doar bucurii și numai împliniri!

Cu înaltă considerațiune

     Vasile MAXIM, peședintele raionului