Noutăți

Mesaj de felicitare

Astăzi felicitările mele calde, pornite din suflet, se îndreaptă spre cea mai numeroasă categorie de persoane din raion – frumoase şi blajine, muncitoare şi de viaţă dătătoare, înţelegătoare şi generoase – spre femeile din raionul Ştefan Vodă. Subliniez: spre toate femeile din raion.  Şi pentru că sunt de la ţară, aş face prima plecăciune în faţa mamelor de la sate. Chiar dacă unii dintre noi am devenit orăşeni, ele, modestele, nepretenţioasele, harnicele fără margine ne-au crescut în dragoste pe noi.  Plecăciunea a doua aş îndrepta-o soţiilor noastre. Pentru că mai mult ele ne cresc copiii, nepoţii, păstrează căldura casei, sunt indulgente când noi lăsăm pe planul doi treburile casei şi mai lucrează de rând cu noi şi la serviciu. Să nu ne uităm şi bunicile, care au fost cele mai îngăduitoare cu noi, surorile dragi. Iar cei tineri să-şi preţuiască iubitele, care apoi să le devină neveste. După cum vedeţi, nu există nicio etapă a vieţii noastre în care n-ar fi lângă noi Femeia.

Dar îmi revine onorabila misiune de a mă adresa către femeile raionului şi în calitate de preşedinte de raion. Şi o fac cu multă plăcere, fiindcă ştiu cu adevărat ce rol enorm în viaţa socială şi economică a raionului le revine femeilor.   Ştiu că învăţământul ca sistem în raionul nostru n-ar fi existat dacă n-ar fi activat în cadrul lui doamnele profesoare, învăţătoare, educatoare etc. Le mulţumesc sincer pentru efortul intelectual şi sufletesc pe care-l depun pe acest tărâm atât de important ţării. Cuvinte aparte de profundă recunoştinţă aş adresa pedagogilor-pensionari care-şi continuă activitatea, şi celor care se află la odihna binemeritată şi sunt sigur că se alătură cuvintelor mele multe generaţii de foşti elevi.

E, practic, similară situaţia în domeniul medicinei raionului, căci numărul doamnelor în halate albe este covârşitor. Avem doamne medici, asistente medicale de o mare valoare, care fac onoare profesiei lor şi se bucură de un profund respect şi recunoştinţă din partea locuitorilor raionului.

Am tot respectul şi pentru alte reprezentante din sfera socială – mă refer la lucrătoarele din cadrul direcţiei generale asistenţă socială şi protecţia familiei, de la Casa Teritorială de Asigurări Sociale. Îşi merită partea lor de recunoştinţă şi lucrătoarele din domeniul culturii, din administraţia publică, din domeniul poştei, al comerţului etc. Şi aşa cum am mai spus-o, un loc absolut aparte îi revine femeii de la sat – cea care munceşte în agricultură, într-un domeniu atât de greu, care ne asigură pâinea noastră a tuturor de toate zilele.

Vreau să adresez femeilor raionului cele mai alese felicitări cu prilejul Zilei Internaţionale a Femeii. Vă doresc să fiţi fericite alături de cei dragi, să fiţi apreciate pentru toate ce aţi făcut pe lumea asta, să vă bucuraţi de profunda, enorma recunoştinţă permanentă din partea celor pe care i-aţi adus pe lume, i-aţi salvat într-o situaţie dificilă, le-aţi întins o mână grijulie de ajutor într-un moment greu! Să fiţi iubite şi respectate pur şi simplu pentru că sunteţi Femeie!

Vasile MAXIM, președintele raionului