Noutăți

Mesaj de felicitare

Stimaţi lucrători ai sectorului poştal!

Cu prilejul Zilei Mondiale a Poştei şi Zilei Profesionale a Lucrătorului Poştal din Republica Moldova Vă aduc sincere felicitări și urări de bine.

Munca lucrătorilor poştali este foarte importantă pentru viaţa cotidiană a oamenilor, pentru întreagă societate, deoarece poștașul zilnic îndeplinește o misiune nobilă de a asigura legătura între oameni în secolul globalizării. „Poșta Moldovei” este un instrument de comunicare esenţial care facilitează şi stimulează dezvoltarea culturală, socială şi economică.

În raionul Ștefan Vodă 120 de lucrători poștali muncesc cu mare responsabilitate în 28 de oficii poștale și 3 agenții poștale. Fie ploaie, soare sau ninsori, 70 de factori poștali fac kilometri buni în fiecare zi pentru a aduce adresanților scrisori, trimiteri poștale sau pensii acasă.

Pe an ce trece se depun eforturi susținute pentru a schimba în mai bine condițiile de muncă a lucrătorilor poștali, dar și a spori calitatea deservirii populației. Astfel, în anul 2019 au fost deschise două oficii poștale moderne în satele Talmaza (centru) și Popeasca dotate cu mobilier nou și utilaj performant care corespunde cerințelor contemporane de acordare a serviciilor poștale. Spre finele anului, este planificată deschiderea noului oficiu în s. Palanca.

Spectrul serviciilor poștale acordate populației este foarte larg – de la cele tradiționale (expedierea scrisorilor, coletelor, mandatelor poștale) la cele moderne – recepționarea plăților comunale, eliberarea pensiilor, indemnizațiilor, compensațiilor, mandatelor poștale electronice etc. În ultima perioadă munca deloc ușoară este și răsplătită mai bine – de la 1 decembrie 2018 salariul poștașilor a fost majorat cu 50 de procente, iar de la 1 octombrie curent – aproximativ cu 5 procente. Majoritatea lucrătorilor poștali din raion merită aprecierea și mulțumirea noastră pentru munca lor conștientă, pentru serviciile de calitate, rapide și moderne. Astfel, sărbătorind Ziua lucrătorilor poștali societatea recunoaşte importanţa serviciilor poştale şi a activităţii celor care lucrează în acest domeniu.

Din numele conducerii raionului și al meu personal vă felicit încă odată cu sărbătoarea profesională, vă urez multă sănătate, noi performanţe şi succese în tot ceea ce faceţi pentru binele comunităţii.

Vasile GHERMAN, vicepreședintele raionului