Noutăți

Mesaj de felicitare

Ziua Internaţională a Profesorilor se sărbătoreşte pe 5 octombrie din anul 1994. UNESCO a ales această zi pentru celebrarea dascălilor din toată lumea, cu scopul de a asigura îndeplinirea nevoilor educaţionale ale tuturor şcolarilor şi de a mobiliza sprijinul pentru profesori. Prin educaţie, profesorii sunt cei care le oferă tuturor copiilor şansa la o viaţă mai bună, iar noi, cetățenii formați deja, le datorăm acestor profesori mult mai mult decât recunoştinţa noastră, le datorăm ajutorul nostru.

În pofida tuturor greutăților majore cu care se confruntă sistemul educațional din țară și raion, pedagogii, în marea majoritate, fac față celor mai exigente cerințe ale timpului. Roadele muncii pedagogilor sunt vizibile și îmbucurătoare: exemplu elocvent sunt rezultatele elevilor care au susținut examenele de bacalaureat. Din tot sufletul mulțumim profesorilor ce continuă munca nobilă deși au ajuns la vârsta de pensionare. Merită aprecierea și recunoștința noastră specialiștii Direcției generale educație în frunte cu dna Raisa Burduja care muncesc cu abnegație și țin pieptul tuturor provocărilor timpului în ciuda lipsei catastrofale de specialiști.

Cu ocazia Zilei Internaționale a Profesorului, stimați dascăli, vă urez, din numele Consiliului raional Ștefan Vodă și al meu personal, să fiți și în continuare la fel de responsabili și riguroși, dedicați meseriei pe care ați ales-o. Primiți profunda recunoştinţă noastră pentru talentul şi răbdarea nemărginită, devotamentul şi sacrificiul pe care le manifestaţi de zi cu zi, roadele căreia sunt generaţii de oameni instruiţi, integri, capabili să promoveze Moldova înainte. Va urez sănătate şi putere pentru continuarea lucrului pe care-l faceţi cu dăruire. La mai mult și la mai mare!

Vasile GHERMAN, vicepreședintele raionului