Noutăți

Mesaj de felicitare

Stimați cetățeni ai raionului Ștefan Vodă! Ziua de 9 Mai, Ziua Biruinței asupra fascismului, este ziua memoriei celor, care au luptat în al Doilea Război Mondial, asigurând un viitor paşnic pentru noi şi urmaşii noştri.

Stimați veterani! Recunoștința noastră pentru faptele de eroism, sacrificiile şi curajul demonstrat la război n-are margini și va fi veșnică! Vă adresez cele mai calde felicitări, dorindu-vă sănătate, putere de viaţă, bucurii şi prosperitate. Au rămas foarte puțini în raionul nostru cei care au contribuit la Victorie, și e de datoria mea să-i numesc pe toți participanții la al Doilea Război Mondial: dnii Nichifor Ceapchii din or. Ștefan Vodă, Serghei Pavlicenco din s. Olănești, Ananie Pușcă din s. Căplani, Alexandru Mocanu din s. Palanca, precum și veteranii asimilați – dnii Simion Cerneavscchi din s. Volintiri, Leonid Gavrilovici din s. Tudora și dna Nadejda Poiasniuc, ambii din com. Purcari. Mă plec în fața d-voastră cu profund respect, dorindu-vă vouă și familiilor d-voastre sănătate, pace, bucurii și ani mulți înainte tuturor!

La Ziua de 9 Mai este marcată și Ziua Europei. Ziua Europei, ca sărbătoare a comunității europene, este o continuare a Zilei Victoriei. Popoarele europene au tras concluzii corecte și au decis să excludă războiul de pe continentul european. Astfel, 9 mai este o zi dedicată istoriei unui continent care a dăruit un model de cultură și de civilizație, un model de solidaritate, de dialog și de colaborare pentru binele comun.

Cu un prilej notoriu – Ziua Biruinței și Ziua Europei – îi felicit pe toți cetățenii raionului și doresc cu toții să trăim într-o țară dezvoltată, cu oameni fericiți și siguri pe ziua de mâine!

Iurie MOISEEV, președintele raionului Ștefan Vodă