Noutăți

Mesaj de felicitare

Iată că deja a devenit istorie anul 2018 şi chiar am făcut primii paşi în 2019. Există la moldoveni o tradiţie, o lege morală nescrisă de a nu vorbi de rău despre anul care s-a dus. Propun să o respectăm, chiar dacă am trecut în anul 2018 şi prin anumite calamităţi naturale, prin secetă ş.a., fenomene care se răsfrâng vizibil asupra recoltei – îndeosebi pentru un raion preponderent agricol cum este Ştefan Vodă. Să nu-l vorbim de rău, pentru că până la urmă anul a finalizat cu rezultate bune, iar la anumite tipuri de producţie agricolă cu rezultate-record. Însă şi faptul că s-a produs în raion producţie agricolă în valoare de peste 1 mlrd. 600 mil. lei vorbeşte de la sine. Şi mai vorbeşte despre ceva, lucru despre care am mai spus şi o fac şi de data aceasta cu enormă satisfacţie: în raionul Ştefan Vodă muncesc conducători, specialişti, lucrători deosebiţi, luaţi chiar în plan de ţară. Le mulţumesc din tot sufletul tuturor ce lucrează în acest domeniu important al economiei raionului pentru pâinea de pe masă şi le doresc ca anul 2019 să fie şi mai bun!

Sunt conştient de faptul că ţara noastră are încă destule probleme nesoluţionate, care se răsfrâng asupra vieţii fiecăruia dintre noi. Pur omeneşte asta e lesne de înţeles. Dar trebuie să fim un pic mai optimişti, să vedem ceea ce s-a schimbat, şi continuă, în bine. Nu se poate să nu vezi efectul benefic asupra atâtor oameni al paşilor deja parcurşi în reformarea pensiilor. Sau cum să nu observi schimbările aduse odată cu realizarea programului „Drumuri bune pentru Moldova”, care urmează să ia o amploare şi mai mare în anul 2019. Efectul acestui program l-au simţit practic toate localităţile raionului nostru. Un alt program amplu se referă la asigurarea localităţilor ţării cu apă potabilă şi construcţia sistemului de canalizare. Primăriile mai energice de la noi din raion deja lucrează în acest sens.

Am un sentiment de satisfacţie mare şi vreau să împărtăşesc bucuria cu locuitorii raionului de pe urma realizărilor în domeniile sociale. Unul din primele puncte din planul meu personal, pe care l-am realizat cu susţinerea totală a Consiliului Raional, este reparaţia Liceului Teoretic „Ştefan Vodă” şi a şcolii primare „Gr. Vieru” din or. Ştefan Vodă. Am primit sprijinul financiar în acest scop al prietenilor noştri din România – de la Consiliul Judeţean Dâmboviţa şi Consiliul Judeţean Braşov. Realizarea ambelor proiecte a necesitat eforturi multe şi pe diferite planuri, dar rezultatul final impunător a meritat aceste eforturi. De altfel, atât pe parcursul întregului an, cât şi în perioada pregătirii către anul nou de studii în toate instituţiile de învăţământ s-au făcut lucruri bune. Şi vom susţine şi în continuare orice iniţiativă pozitivă care va veni din instituţiile din domeniul educaţiei.

Am susţinut financiar şi au continuat lucrările de reparaţie şi la Spitalul Raional, aici chiar având motive de mândrie că dispunem, în sfârşit, de o secţie de internare modernă. Pentru anul 2019 avem planuri ambiţioase şi absolut necesare acestei instituţii. Se lucrează deja la modul serios de ceva timp pentru a obţine finanţare în mărime de 10 mil. lei pentru reparaţia capitală a nivelurilor doi şi trei ale blocului de cinci etaje, lucrări capitale vor fi efectuate în secţia consultativă, alte 1,5 mil. lei vor fi îndreptate pentru procurarea echipamentului medical, mobilei etc. Avem intenţii bune şi vizavi de medicina primară, asistenţă socială, sport etc. Dorinţă este, posibilităţi apar tot mai multe, astfel că ar trebui doar să fim mai uniţi în a obţine realizări benefice pentru raion şi locuitorii lui.

Felicitându-vă călduros cu prilejul Anului Nou, stimaţi locuitori ai raionului, aş propune să ne dorim reciproc ca 2019 să fie un an bogat în evenimente şi realizări frumoase, să avem parte de sănătate şi bucurii multe, de un an mănos şi trăit în pace şi înţelegere!

La mulţi ani!

Nicolae MOLOZEA, președintele raionului