Noutăți

Mesaj de felicitare

Adresez acest călduros mesaj către cea mai respectată parte a societăţii, populaţiei ţării noastre – către oamenii de vârsta a treia, către veteranii muncii şi ai războiului, ultimii, cu regret, fiind deja atât de puţini. Am spus nu întâmplător cea mai respectată parte a societăţii, pentru că este în tradiţia de secole a poporului moldovenesc să aibă o atitudine de deosebită stimă faţă de oamenii în vârstă: pentru că ne-au crescut pe noi sau pe părinţii celor mai tineri, pentru înţelepciunea şi bunătatea lor, pentru că au muncit o viaţă, fiind modest răsplătiţi pentru truda lor. Şi este foarte important ca noi, ca popor, să nu pierdem această atitudine faţă de oamenii în vârstă.

În această Zi Internaţională a Oamenilor în Etate este tocmai cazul să recunoaştem noi, cei din generaţiile mai tinere, că trăim şi ne folosim de foarte multe bunuri care le-au produs, le-au construit, le-au realizat oamenii care astăzi se află la odihna binemeritată. Da, şi-au adus contribuţia lor şi generaţiile următoare, dar ceea ce au făcut cei de vârsta a treia este oarecum deosebit. Şi asta nu poate şi nu trebuie să fie uitat.

La noi în raion există tradiţia ca în localităţi să fie sărbătorită Ziua Internaţională a Oamenilor în Etate – se convoacă adunări festive pentru oamenii în vârstă, se organizează mese de sărbătoare, primăriile şi agenţii economici oferă cadouri veteranilor, copiii vin cu concerte în faţa buneilor etc. Aşa, sunt sigur, se va proceda şi anul acesta, manifestându-se stima faţă de oamenii în vârstă.

Tot din aceste considerente de respect deosebit, vin şi eu din partea mea personală, a Consiliului Raional şi conducerii raionului cu sincere şi călduroase felicitări cu prilejul Zilei Oamenilor în Etate, dorindu-vă înainte de toate sănătate, bucurii şi atenţie de la copii şi nepoţi, ani buni înainte şi să aveţi permanent parte de respectul meritat pentru tot ce aţi făcut!

Nicolae MOLOZEA, președintele raionului