Noutăți

Mesaj de felicitare

Generaţiile noastre au fost educate şi în familie, şi la şcoală să poarte numaidecât respect oamenilor în etate. Sper că aşa se procedează şi cu generaţiile tinere de azi. Pentru că a respecta o persoană în vârstă înseamnă a respecta un om care a trăit o viaţă, a muncit pentru binele ţării, şi-a format o familie şi a crescut nişte copii şi dispune de înţelepciunea experienţei sale cu care se împarte cu cei mai tineri. Mi se pare că chinezilor le aparţine expresia: „Dacă nu aveţi un bătrân, trebuie să-l cumpăraţi.” Anume pentru înţelepciunea lui cu care el, ascultat fiind, vă poate ajuta să evitaţi  multe greşeli.

Oamenii în etate ai poporului nostru, în absoluta lor majoritate, şi-au trăit viaţa nu în cele mai bune condiţii, dar au trăit-o destoinic. Pentru că printre ei sunt veterani ai războiului şi ai muncii, sunt plugari care au trudit cu hărnicie pe lanuri, sunt medici şi învăţători, care ne-au tratat şi ne-au dat carte, făcând-o cu multă dedare, sunt constructori, sunt conducători, contabili şi economişti, sunt poliţişti şi asistenţi sociali şi de alte multe profesii onorabile.

Duminică consemnăm sărbătoarea lor – a buneilor şi părinţilor, a oamenilor de vârstă venerabilă. Ei au meritat să fie trataţi permanent cu sincer respect, dar mai ales în această zi. Din câte ştiu în localităţile raionului vor fi organizate diferite acţiuni în cinstea lor. S-o facem cu maximă căldură şi generozitate.

Mă închin adânc în faţa Domniilor voastre, stimaţi oameni de vârsta a treia, şi vă mulţumesc din tot sufletul pentru tot ce aţi făcut pentru localităţile voastre, pentru ţara noastră. Pace în suflet, sănătate multă, zile fericite înainte şi respectul tuturor – iată ce vă doresc cu toată recunoştinţa şi din tot sufletul!

Nicolae MOLOZEA, președintele raionului