Comunicate Noutăți

Mențiuni pentru participanții la lichidarea consecințelor intemperiilor din 27-29.01.2021

   În ziua de 5 februarie, în incinta Școlii de arte ,,Maria Bieșu,, din centrul raional, conducerea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI a menționat participanții la lichidarea consecințelor intemperiilor produse în perioada 27-29 ianuarie 2021 în raioanele Ștefan Vodă și Căușeni. Cu efortul comun al cărora în perioada menționată au fost deblocate autovehicolele care au rămas împotmolite pe traseele naționale, au fost salvate și ajutate persoane fizice  (dintre care unele transportate la spital și maternitate).

  Salvatorii IGSU, polițiștii, polițiștii de frontieră, angajații S.A. “Drumuri Căușeni” și autoritățile publice locale (în total 30 persoane) au fost decernați cu Insigna “Salvator Eminent”, Medalia “Pentru Vitejie în Situații Excepționale“ Diplome de merit și “Medalia Solidaritate în Situații Excepționale“.

   Generalul–maior Mihail Harabagiu, șef al IGSU al MAI a realizat ceremonia de menționare, menționînd că a ținut neapărat să participle personal la înmânarea distincțiilor, deoarece în zilele de intemperie a monitorizat la fața locului activitatea și atitudinea tuturor structurilor implicate. Prin urmare, implicarea promtă,  intervențiile profesioniste și, nu în ultimul rând conlucrarea strânsă între organele de forță, administrațiile publice, serviciile competente au dovadit că, efortul depus în comun dă roade, ce ar fi un model demn de urmat pentru ceilalți. Dl Harabagiu a adus mulțumiri tuturor forțelor antrenate în lucrările de deszăpezire pentru o conlucrare eficientă, procedeu tactic adecvat și bărbăție

Președintele raionului dl Vasile Maxim, din numele personal, al conducerii raionului, Consiliului raional a venit în fața celor prezenți cu profundă recunoștință și mulțumire tuturor serviciilor pentru aportul adus la deszăpezirea localităților, la implicarea maximă în situația cea mai dificilă pentru raion, pentru responsabilitate, acțiunile promte și strânsa conlucrare. Totodată menționând că, personal a ținut să-și îndeplinească atribuțiile de servicu și obligațiunile funcționale în situația creată.

  Cu mesaje de gratitudine și îndemn pentru conlucrare la fel de prodigioasă în continuare au venit  dnii Ghenadie Cuciuc, colonel al serviciului intern, șef DRSE Căușeni al MAI;  Andrei Trofimov, comisar șef, șef IP Ștefan Vodă; dl Oleg Ciobanu, primar de Carahasani. Fiecare din vorbitori menționând că, reușita se datorează anume responsabilității și bunei colaborări.

  Urmare celor expuse, putem concluziona că, orice situație cît de dificilă nu ar fi, poate fi soluționată mult mai ușor în cazul cînd este devotament, profesionalism, conlucrare, responsabilitate și dorință – acestea ar fi cheile succesului în rezolvarea situațiilor de criză, în evitarea și înlăturarea primejdiilor.

     Foto (sursa: https://www.facebook.com/dse.md/) din cadrul evenimentului pot fi vizualizate în compartimentul ,,Galerie foto,,.

                                      Lia Banari, șef Serviciu protocol și relații cu publicul, DAP