Noutăți

Membrii CRE s-au întrunit în a patra ședință

Recent, a avut loc ședința Consiliului raional al elevilor. La ordinea de zi au fost puse 4 chestiuni, pe primul loc fiind pus schimbul de experiență cu bordul Consiliului raional Ștefan Vodă. Timp de o oră, tinerii din Consiliul raional al elevilor au avut ocazia să interacționeze cu reprezentanții Consiliului raional Ștefan Vodă – președintele raionului, dl Vasile Maxim,  vicepreședinții dna Valentina Barbei și dl Vladimir Baligari, secretarul Consiliului raional, dl Ion Țurcan. Dumnealor au vorbit despre structura consiliului, despre atribuțiile direcțiilor, modul de organizare și desfășurare a ședințelor Consiliului raional.

Chestiunea a doua a ținut de voluntariat. În fața membrilor CRE au venit cu o notă informativă voluntarii Fondului pentru Tineri Ștefan Vodă, care le-au vorbit despre oportunitatea de a deveni voluntar și au prezentat câteva programe în cadrul cărora tinerii ar putea să se implice.

Munteanu Cristina, președintele CRE, a trecut la chestiunea a treia, inițiind o rundă de întrebări și răspunsuri la tema încălzirii globale. Tinerii au fost îndemnați să vină cu cât mai multe soluții la diverse probleme ecologice și provocați să organizeze în instituțiile lor de învățământ activități cu tematica ecologică.

La final de atelier, cu un discurs a venit Corceac Alexandru, membru Consiliului Național al Elevilor, care le-a adus la cunoștință CRE-iștilor evenimentele și deciziile luate la nivel republican. Alexandru Corceac le-a vobit elevilor despre șansa de a participa la un forum raional, dedicat tinerilor. Astfel, au fost aleși delegații la forumul raional „Tineri pentru tineri” din partea Consiliului raional al elevilor: Ploșniță Andriana, Ganenco Alexandra, Hariuc Miroslava, Ostroverhov Irina, Spatari Maria și Fleștor Maria. Candidaturile au fost alese cu vot unanim.

La ședință au fost prezente dna Raisa Burduja, șefa Direcției generale educație, și dna Svetlana Guzgan, curatorul CRE din partea DGE.

Maria CHISELIȚĂ, secretara CRE