Noutăți

Membrii Comisiei pentru Situații Excepționale s-au convocat în ședință

În această dimineață (20.06.2022), a fost convocată ședința Comisiei raionale pentru Situații Excepționale Ștefan Vodă.

Unul din subiectele discutate în mod prioritar a fost cu privire la măsurile necesare în prevenirea răspândirii și distrugerea plantei ambrozia (Ambrosia artemisifolia) care reprezintă un alergen foarte agresiv cu impact negativ asupra sănătății oamenilor, dar și a culturilor agricole.

Președintele Comisiei, Vasile Maxim, a specificat necesitatea conjugării eforturilor din partea autorităților publice locale de ambele niveluri, a serviciilor desconcentrate și descentralizate în vederea întreprinderii acțiunilor comune de prevenire, combatere şi distrugere a ambroziei  în preajma instituțiilor deservite și a terenurilor gestionate.

La subiect s-au expus: Ion Morari, șef Inspecția protecție a mediului; Ștefan Titarenco, specialist în domeniul fitosanitarie ANSA.

Pe marginea celor propuse a fost votată Dispoziția privire la organizarea și desfășurarea măsurilor de combatere, distrugere și prevenire a răspândirii buruienii ambrozia.

Măsurile necesare se vor realiza în conformitate cu Regulamentul privind combaterea și răspândirea ambroziei, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr.967/2018, prin acțiunea și monitorizarea serviciilor conform competențelor.

dispoziție nr 7

 

Cel de-al doilea subiect din ordinea de zi a fost cu privire la organizarea şi desfăşurarea măsurilor de prevenire a incidentelor pe apă în perioada estivală 2022. Acetea au fost prezentate de către Șeful Secției situații excepționale, Oleg Topor. Prin urmare, în baza celor propuse, a fost votată Dispoziția respectivă.

dispoziție nr 8