Noutăți

Măsuri de urgență

Ninsorile și vântul puternic din 18 ianuarie 2018 au impus întreprinderea unor măsuri de urgență. Comisia pentru situații excepționale în frunte cu dl Nicolae Molozea, șefii direcțiilor raionale și serviciile desconcentrate, SA „Drumuri” timp de 2 zile s-a întrunit de câteva ori. Printre primele decizii ale comisiei s-a înscris sistarea activității instituțiilor de învățământ din raion pentru data 19 ianuarie 2018.

Președintele raionului, domnul Nicolae Molozea, a consolidat toate efotrturile pentru ameliorarea situației create. Personal președintele raionului a examinat situația din localități.

SA ”Drumuri”  împreună cu drumarii veniți de la  firma ”Credo” Chișinău cu tehnica specializată au depus eforturi susținute pentru a debloca căile de acces către localitățile raionului. Cu adevărat, din cauza ninsorilor și rafalelor puternice de vânt situația este complicată pe întreg teritoriul raionului.

În noaptea 18-19 ianuarie 2018 a activat punctul de dirijare a comisiei raionale pentru situații excepționale care a coordonat situația pentru ca toți cetățenii, care se adresau, să primească ajutorul medical necesar, să nu rămână nimeni blocat în nîmeți.

În sânul localităților situația cu deszăpezirea străzilor este diferită, deoarece soluționarea problemei depinde de autoritățile publice locale care dispun de posibilități diferite în plan tehnic, dar și organizatoric.

O problemă acută rămâne lipsa curentului electric în localități, care atrage după sine lipsa apei în or. Ștefan Vodă, lipsa telefoniei fixe.

Depășirea situațiilor excepționale în mare măsură depinde de factori obiectivi (cu natura nu te poți pune), dar și subiectivi. Însă se depun eforturi în continuare de către specialiștii companiei ”Gaz Union Fenosa” pentru reconectarea localităților din raion în mai optimi termini.