Noutăți

Măsuri anticovid

 1. Inspectoratul de poliție Ștefan Vodă continuă desfăşurarea măsurilor de prevenire și combatere a răspândirii şi infectării cu virusul COVID-19, precum și întru monitorizarea respectării restricțiilor impuse prin Hotărârile CNESP nr.45,46,47 și a hotărîrii CNESP Ștefan Vodă nr.34 din 15.03.2021, în contextul declarării stării de urgență în sănătate publică a codului roșu pe teritoriul raionului Ștefan Vodă .
  Astfel, în perioada 15.03.-19.03.2021 au fost desfășurate un șir de măsuri de prevenire și informare a cetățenilor, reamintindu-le frecvent despre:
  – măsurile de siguranță personală;
  – protecția și reducerea riscurilor de infectare cu virusul de tip nou COVID-19;
  – respectarea măsurilor individuale și colective;
  – monitorizarea activitãții agenților economici, stațiilor PECO, baruri, restaurante, cantine, cafenele, zone de agrement, terase, centrelor şi piețelor comerciale şi alte localuri, cu privire la respectarea normelor sanitare.
  – patrularea localităților raionului Ștefan Vodă cu difuzarea conținutului audio, prin folosirea difuzoarelor sonore și dispozitivele girofar ale unităților de transport specializate.
  În continuare poliția recomandă:
  – păstrați distanta fizică de cel puțin 1 metru și evitarea aglomerării;
  – efectuați obligatoriu termometria la intrarea în piață s-au altă instituție;
  – instalarea în locuri vizibile și accesibile a dozatoarelor cu soluție dezinfectantă pe bază de alcool pentru respectarea igienei mâinilor;
  – asigurarea obligatorie a echipamentului de protecție (măști și mănuși)
  – persoanele recent revenite de peste hotarile RM, sunt obligați să respecte regimul de autoizolare – 14 zile.
  Scopul poliției nu este de a sancționa, dar în contextual în care mesajele autorităților și măsurile impuse sunt ignorate – suntem nevoiți să acționăm.