Noutăți

Maratoniștii ,,RUBICON,, în raionul Ștefan Vodă

În perioada 03-05 februarie 2023, în Republica Moldova se desfășoară evenimentul ,,RUBICON,, organizat de AO Clubul Sportiv ,,SPORTER,,
,,RUBICON,, este o competiție sportivă de alergări ultra maraton prin localitățile țării, având curse cu o lungime de la 7,2 km până la 18,7 km.
Raionul Ștefan Vodă este numărul unu pe harta competițională și astăzi a fost dat startul alergărilor în s.Palanca. Cu acest prilej, președintele raionului, dl Maxim Vasile alături de vicepreședintele, dl Baligari Vladimir, dna Burduja Raisa, șefa Direcției generale educație, dna Uta Valentina, șefa Direcției cultură, tineret, sport și turism, primarul or. Ștefan Vodă, dl Cociu Vladislav și Grigore Vorfolomei, directorul Școlii Sportive, au întâlnit maratoniștii ospitalicește pe ritmurile muzicii de fanfară și tradiționalele plăcinte ca la Ștefan Vodă.
Dl președinte Maxim, a salutat sportivii, susținând scopul ștafetei ,,RUBICON,, în popularizarea alergării pentru sănătate și promovarea modului sănătos de viață, totodată dorindu-le să parcurgă distanțele propuse în siguranță, fără primejdii și obstacole.

Rubicon este o cursă ultramaratonistă unica, care are loc anual pe teritoriul Republicii Moldova. Traseul ultramaratonului este format din 3 direcții: vest, centru și est, care cuprinde 9 raioane de pe teritoriul Republicii Moldova și 7 raioane din RMN de la Sud la Nord. Aceste direcții sunt rânduite an după an și parcurse consecutiv. În 2023 traseul va cuprinde raioanele estice de pe teritoriul Republicii Moldova și Transnistriei.

Organizatorii ștafeteii ultramaratoniste Rubiconul – organizația sportivă Sporter. Finanțarea este oferită de Uniunea Europeană prin intermediul Programului Uniunii Europene „Măsuri de Promovare a Încrederii”, implementat de PNUD Moldova și de asemenea Ministerul Educaţiei şi Cercetării al Republicii Moldova.