Noutăți

Managerii școlari instruiți de reprezentanții ANI

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) desfășoară instruiri la direcțiile educație din țară. În context, la 6 februarie curent, reprezentații ANI s-au deplasat în raionul Ștefan Vodă. Astfel, 67 de manageri ai instituțiilor de învățământ preșcolar și preuniversitar s-au întrunit în sala de ședințe a Consiliului raional. Dl Vladimir Baligari, vicepreședintele pe domeniul social, a salutat prezența managerilor la acest seminar important pentru orice conducător și a informat prezența despre intenția conducerii raionului de a vizita toate localitățile raionului pentru a cunoaște din prima sursă situația în teritoriu, inclusiv în domeniul învățământului.

În cadrul instruirii, formatorul ANI, dl Vadim Juravschi, a pus accentul pe depunerea corectă a declarațiilor de avere și interese, modul de prevenire, declarare și soluționare a conflictelor de interese, evitarea situațiilor de incompatibilitate, întrucât anume conducătorii, conform art. 10 din Legea 82/2017 integrității, sunt responsabili de oferirea soluțiilor în cazul în care un subaltern declară un conflict de interese.

Runda de întrebări-răspunsuri a confirmat actualitatea și necesitatea instruirilor din acest domeniu, deoarece situații de conflicte de interese sunt inevitabile în condiții când lipsa de cadre devine tot mai acută în toată țara.