Noutăți

Lunarul Educației Timpurie

Pe 06.03.2017, în incinta grădiniței de copii nr.3 din or. Ștefan Vodă, în cadrul ședinței de lucru cu managerii din instituțiile preșcolare, Direcția Generală Educație Ștefan Vodă în baza lansării de către Ministerul Educației a Lunarului dedicat Educației Timpurie, a dat start campaniei la nivel raional. Această campanie are scopul de a informa și sensibiliza opinia publică referitor la importanța acestui domeniu, problemele și acțiuni care urmează a fi întreprinse în vederea soluționării lor. Pe parcursul Lunarului se vor desfășura  diverse măsuri la nivel raional cât și local: ședința de lucru cu conducătorii instituțiilor preșcolare, seminar cu cadrele didactice și lucrătorii muzicali, întâlniri cu părinții, actanții sociali din localitate, lansarea expozițiilor tematice a lucrărilor copiilor, iar în ultima săptămână a lunii martie, instituțiile de Educație Timpurie vor organiza ,,Ziua ușilor deschise”.

La fel, pe parcursul lunilor martie-iunie 2017, se va desfășura pe un eșantion de 26 localități din raion, Campania ,, O casă fără pericole pentru copilul tău” cu scopul de a crește nivelul de conștientizare a părinților privind existența pericolelor în perimetrul casei sau curții, de a informa  despre metodele de prevenire a acestor accidente și de a încuraja pe  părinți să facă lucruri concrete pentru a le asigura copiilor o casă fără pericole.

În scopul acesta, fiecare instituție preșcolară a primit câte un ghid pentru părinți ,,Ai grija de mine. EU VREAU SĂ TRĂIESC! și un set de filmulețe educative: ,,Accidentele casnice și rutiere la copii pot fi prevenite”.

Direcția Generală Educație