Noutăți

Lucrările de reparație a drumurilor, finalizate

În programul național „Drumuri bune pentru Moldova” pentru raionul Ștefan Vodă au fost incluse pentru reparație sau construcție porțiuni de drumuri regionale, locale, drumuri comunale și străzi. La moment lucrările practic au fost finalizate, se mai lucrează pentru a lichida lacunele depistate de către responsabili tehnici. Pe parcursul perioadei de reconstrucție a drumurilor desfășurarea lucrărilor a fost monitorizată cu strictețe de către președintele raionului, dl Nicolae Molozea, dl Iurie Afanasiev, șeful direcției construcții, gospodărie comunală și drumuri, dl Alexandru Cijicenco, conducătorul antreprenorului SA „Drumuri-Căușeni”.

Astfel, au fost reparate: 4,45 km de drumuri regionale (Talmaza-Olănești, Răscăieții Noi-Hlinaia, Ștefan Vodă-Alava-Săiți); 3,43 km de drumuri locale (Ștefan Vodă-Ștefănești-Volintiri-Alava, drumul de acces spre s. Crocmaz); 18,21 km de drumuri comunale și străzi.

Porțiunile de drum comunal și străzi în localitățile raionului au fost selectate pentru reparație de către administrația publică locală de nivelul I după consultări cu consiliile locale și cetățeni. Prin urmare, au fost selectate porțiuni de drum de acces spre școală, grădiniță, biserică, cimitir sau centrul satelor Căplani, Carahasani, Viișoara, Ermoclia, Volintiri, Popeasca, Marianca de Jos, Alava, Brezoaia, Tudora, Slobozia, Copceac, Palanca, Antonești, Răscăieții Noi, Feștelița, or. Ștefan Vodă.

În total pe raion lungimea drumurilor reparate sau construite în cadrul programului „Drumuri bune pentru Moldova” constituie 26,09 km, valoarea obiectivelor fiind de 39.746.016,61 lei.