Noutăți

Localitățile raionului Ștefan Vodă au îmbrăcat straie de sărbătoare

Creativitate, fantezie, culori, frumusețe, dispoziție, atenție…așa am putea califica tot ce se întâmplă la moment în localitățile raionului. Autoritățile publice locale, în unele și de comun cu Asociațile băștinașilor, instituțiile de învățământ, agenții economi și locuitorii, au reușit să dea tonul sărbătorilor de iarnă, la părerea noastră, anul acesta mai deosebit, chiar inedit am zice. Ar fi motivul acelui dor de sărbătoare, de relaxare după doi ani de pandemie, care ne-a impus într-un fel sau altul să ne îndepărtăm unii de alții, să nu mai sărbătorim așa precum înainte.

Azi, văzând forfota pregătirilor către sărbătorile de iarnă, inaugurările pomului de Crăciun, Campaniile de caritate organizate, ne bucurăm că dorul de tradiții și de frumos, atenția față de comunitate, grija și compătimirea față cei mai triști, aceste calități nu au fost pierdute în adâncurile sufletelor noastre și date uitării.

Câtă voie bună s-a simțit la Alaiul obiceiurilor și tradițiilor de iarnă, organizat recent de Consiliul raional. Chiar de era foarte frig, gerul nu a putut știrbi din frumusețea a tot ce s-a produs în piața Libertății, un adevărat spectacol plin de farmec, fiecare participant emanând enegrie și emoții pozitive.

A doua săptămână déjà zilnic în orașul Ștefan Vodă se organizează Târgul de Crăciun, unde meșterii populari și agenții economici își pot realiza produsele și lucrările confecționate. Iar scena aparține artiștilor amatori de la casa de cultură, școala de arte, centrul de creație și nu doar din oraș. Cu prezentări artistice (colinde, urături, jocuri zoomorfe, înscenări, cântece, dansuri) vin și alți artiști din satele raionului. Fiecare prezentând programul său inedit, creând dispoziție locuitorilor și oaspeților localității.

Satul Marianca de Jos e împodobit ca niciodată. Locuitorii  și-au propus anul acesta să decoreze Pomul de Crăciun într-un mod mai creativ. Manual au fost confecționate 44 de globuri personalizate, cu imprimarea pozelor care redau realizările anului curent și 1 glob surpriză, acesta conținând mesajul de recunoștință adresat dlui primar din partea locuitorilor.

Sărbătorile cu sens acasă este genericul activităților organizate din satele Palanca, Copceac, Răscăieți, Volintiri și altele, unde primăriilor s-au alăturat asociațiile băștinașilor și instituțiile publice, organizând Campanii de caritate cu daruri pentru familii social-vulnerabile, bătrâni și copii.

Matinee în aer liber pentru copii, împodobirea bradului de către copii împreună cu părinții și primarul, lansarea Pomului de Crăciun, decorul de sărbătoare în toate localitățile. Fiecare în felul său, dar fiecare având același ton sărbătoresc și fastuozitate deosebită de parcă ar chema oaspeții să vină rânduri, rânduri cu cele mai frumoase gânduri…

or.Ștefan Vodă

s.Copceac

s.Marianca de Jos

s.Feștelița

s.Palanca

s.Răscăieți

s.Ștefănești

s.Olănești

s.Cioburciu

s.Tudora

s.Volintiri