Noutăți

LANSAREA PROIECTULUI “Business Women Academy”

Recent, Organizaţia pentru Dezvoltarea sectorului Intreprinderilor Mici şi Mijlocii (ODIMM) a organizat o conferinţă cu ocazia lansării proiectului “Business Women Academy”.

La eveniment au fost prezenţi Iulia Iabanji, director general ODIMM, Vitalie Iurcu, viceministrul Economiei, Pirkka Tapiola, şef al delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova.

În cadrul evenimentului au fost prezentate: obiectivele proiectului, activităţile care vor fi desfăşurate.

Proiectul presupune crearea unui sistem continuu de instruire a 300 femei antreprenore sau managere, cu vîrsta cuprinsă între 25-50 ani, care activează nu mai puţin de 1 an pe piaţa RM, beneficiare în sensul gestionării afacerii orientate spre export, iar cele mai bune 10 idei de afaceri vor cîştiga granturi şi vor primi asistenţă pe parcursul desfăşurării proiectului.

Instruirea se va efectua prin metoda “learning by doing”-învăţări prin practică, care poate duce şi la crearea parteneriatelor între participante. De asemenea, vor fi implementate elemente ale Programului PLATO. Acest program este un instrument de perfecţionare a abilităţilor managerial ale antreprenorilor, dezvoltarea gândirii strategice necesare pentru dezvoltarea intreprinderii pe care le conduc, şi dezvoltarea reţelelor de colaborare.

Proiectul va fi gestionat de către ODIMM în parteneriat cu Centrul Internaţional pentru Promovarea Femeilor în Business (ICAWB), cu suport financiar Uniunii Europene prin intermediul Directoratului General pentru Dezvoltare şi Cooperare (EuropeAid).

 

Informaţii suplimentare despre program se pot obţine la Direcţia economie şi atragerea investiţiilor la numărul de telefon: 0(242)2-20-88.