Noutăți

Lansarea proiectului „Aportul fiecăruia – succesul comun”

În calitate de consilieră raională, începând cu luna septembrie 2015, am participat la Programul Național de Mentorat pentru Femei Consiliere „INSPIR-O”, inițiat de Centrul „Parteneriat pentru Dezvoltare”. În cadrul proiectului am fost implicată în diverse instruiri care mi-au îmbogățit cunoștințele și m-au ajutat să obțin abilități noi în calitate de consilieră.

Totodată, am căpătat abilități de identificare a problemelor comunitare și a diverselor modalități de soluționare a acestora. Astfel, stabilind, că problema terenurilor de joacă bine amenajate pentru copii este prioritară pentru or. Ștefan Vodă, am hotărât să rezolvăm această problemă prin amenajarea unui teren de joacă într-un cartier anumit (str.31 August 16,16/1, 18).

Deci proiectul „Aportul fiecăruia – succesul comun” este dezvoltat în cadrul Programului Naţional de Mentorat pentru Femei Consiliere „INSPIR-O”, realizat de Centrul „Parteneriat pentru Dezvoltare” cu susținerea Programului ONU „Femeile în politică”, implementat de Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de gen și Abilitarea Femeilor (UN Women) și Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), finanțat de Guvernul Suediei. Valoarea acestui proiect este de 2000 $. Dar nici un lucru mare nu se face de unul singur. Am sugerat în denumirea proiectului ideea că, aportul fiecăruia dintre noi asigură succesul comun. Primăria orașului Ștefan Vodă se produce în calitate de partener principal în implementarea proiectului. Ne-am dori cât mai mulți parteneri, cât mai mulți oameni de bună credință să sprijine acest demers al nostru de a asigura copiilor condiții de joacă și dezvoltare. Sperăm că acesta va fi un început de bun augur, iar inițiativa va fi preluată și de alte sectoare ale orașului. Pentru a duce la bun final ideea, vom demara o campanie de colectare de fonduri, iar fiecare locuitor va putea demonstra spiritul său civic.

Proiectul are o perioadă de implementare de 5 luni, unul din obiective fiind încurajarea cetățenilor unui cartier din oraș pentru a se întruni într-un grup cu aceleaşi preocupări în vederea soluționării problemei de interes comun – amenajarea unui teren de joacă pentru copii. Terenul de joacă amenajat va fi locul unde fiecare copil, femeie, bărbat, tânăr, persoană în vârstă își va găsi ocupația după interes.

Fiți alături de noi! Fiți activi!

Persoană de contact: Aurica CEBOTARI, consilieră raională, directoare de proiect