Incubatorul de afaceri din Ștefan Vodă Noutăți

Lansarea programului de mentorat

Proiectul „Promovarea antreprenoriatului în localitățile rurale” a lansat săptămâna aceasta un program de mentorat pentru echipele selectate în cadrul maratonului ideilor de afaceri care s-au desfășurat la finele anului trecut în incinta Incubatorului de Afaceri din Ștefan Vodă.

Cele cinci echipe selectate vor beneficia timp de șase luni de sprijin în dezvoltarea afacerilor din partea Incubatorului de Afaceri și a unei echipe de mentori locali şi internaţionali. Programul de mentorat cuprinde o serie de activități structurate după câteva etape distincte de dezvoltare a ideii de afacere.

Proiectul „Promovarea antreprenoriatului în localitățile rurale” își propune să consolideze antreprenoriatul în rândul tinerilor, să sporească numărul tinerilor din Republica Moldova care optează pentru înființarea şi dezvoltarea unei afaceri și să consolideze sistemul local de susținere a antreprenoriatului.

Reiterez că proiectul „Promovarea antreprenoriatului în localitățile rurale” este finanțat de Ministerul Afacerilor Externe al Estoniei, prin intermediul Fondului de Asistență Umanitară și de Dezvoltare, şi implementat, în perioada august 2015 – iunie 2016, de Compania de Consultanţă „Business Consulting Institute” (BCI), în parteneriat cu Organizaţia de Dezvoltare a Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (ODIMM) şi CIVITTA Estonia.

Tatiana CUCLENCO,

administrator al IP „Incubatorul de afaceri  din Ștefan Vodă”