Noutăți

Lansarea oficială a Spaţiului de pre-incubare

Direcția Economie şi Atragerea Investiţiilor informează despre lansarea Spaţiului de suport în afaceri creat in cadrul proiectului „Poarta de Sud a Moldovei deschisă pentru Promovarea Afacerilor şi Investiţiilor”.

Lansarea oficială a avut loc la 16 aprilie 2019 în oraşul Căuşeni, sala de şedinţe a Consiliului Raional. La eveniment au participat reprezentanţi ai Delegaţiei Uniunii Europene,  Secretariatului iniţiativei „Primarii pentru Creşterea Economică”, organizaţiilor de suport în afaceri, reprezentanţi ai mediului de afaceri precum şi reprezentanţi ai autorităţilor publice centrale şi locale din regiunea de Sud a Republicii Moldova, unde vor activa opt Centre de Suport în Afaceri. Patru dintre ele sunt Spații de Incubare care își vor desfășura activitatea în cadrul Incubatoarelor de Afaceri din oraşul Ştefan Vodă, Cahul, Leova, Cimișlia, iar celelalte patru vor funcționa în cadrul Consiliilor Raionale din oraşul Căuşeni, Cantemir, Basarabeasca şi Taraclia.

Marco Gemmer, Şeful Secţiei Operaţiuni al Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova a menţionat că evenimentul dat este o confirmare a angajamentului pe care îl are UE de a sprijini dezvoltarea sectorului privat şi nemijlocit a cetăţenilor, inclusiv în regiuni şi în localităţi mici. Angajamentul asumat se referă, în special, la accesibilitatea informațiilor necesare, sprijinul profesional, schimbul de experiențe și instruiri ce vor fi oferite tinerilor, femeilor, diferitor grupuri și celor care se întorc în țară și doresc să lanseze o afacere și să își ia viitorul în propriile mâini. Suportul oferit astăzi este nemijlocit cetățenilor din cele 8 localități, precum și autorităților locale care au dat curs invitației de a se alătura inițiativei „Primarii pentru Creștere Economică”.

Spațiile de suport antreprenorial au menirea de a oferi servicii de consultanță primară mediului de afaceri şi de a sprijini potențialii antreprenori în vederea creării și dezvoltării unei afaceri pentru a contribui la dezvoltarea echilibrată și durabilă a Regiunii de Sud şi prin orientarea investiţiilor străine în economia locală.

Pentru mai multe detalii, ne puteţi contacta la numerele de  telefon: 02224341, 024222081 sau 024222088.

Olesea BĂDILĂ, specialist superior,  Direcţia Economie şi Atragerea Investiţiilor