Anunțuri Economie și Atragerea Investițiilor Noutăți

Lansarea concursului ”MARCA COMERCIALĂ A ANULUI 2020”

Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, în comun cu Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală anunță lansarea concursului ”MARCA COMERCIALĂ A ANULUI 2020”.

Înregistrarea celor peste 1500 mărci pe parcursul celor 17 ediții și creșterea numărului de participanți de la un an la altul este dovada eficienței acestui concurs, care permite evidențierea liderilor, analiza şi preluarea strategiilor reuşite de elaborare şi promovare a mărcilor comerciale de succes, monitorizarea dinamicii preferinţelor consumatorilor şi a comportamentului acestora.

Obiectivitatea desemnării învingătorilor concursului este asigurată de evaluarea calitativă din partea juriului profesionist constituit din reprezentanți ai instituțiilor publice și obștești, specialiști în domeniul marketingului, publicității, proprietății intelectuale, protecției consumatorilor, reprezentanții mediului de afaceri etc., dar și pe baza opiniei consumatorilor.

Ca și în ediția anterioară, Centrului National Anticorupție în parteneriat cu PNUD Moldova, proiectul „Lupta cu corupția prin consolidarea integrității în Republica Moldova” (implementat cu sprijinul financiar al Ministerului Afacerilor Externe al Norvegiei) vor oferi trofeul Integrității în cadrul nominalizării „Implementarea  standardelor de integritate în sectorul privat”.

Per total concursul numără 15 nominalizări şi 14 categorii la care pot aplica pretendenţii pentru cele mai onorifice distincţii oferite doar pentru rezultate remarcabile dovedite.

Astfel doritorii de a participa pot transmite cererile și pachetul de documente la adresa de e- mail: diana.lungu@chamber.md până la data de 31 martie 2021. Informații suplimentare pot fi solicitate la numerele de telefoane: +373 22/ 211 442 sau +373 60/ 550 319.

Setul de documente și regulamentul concursului:

REGULAMENTUL  CONCURSULUI ”MARCA COMERCIALĂ A ANULUI 2020”

COMITETUL DE ORGANIZARE AL CONCURSULUI  ”MARCA COMERCIALĂ A ANULUI 2020”

ADEZIUNE CONTRACT 2020

PACHETUL DE PREZENTARE A MĂRCII COMERCIALE

GHID EXPLICATIV PRIVIND STANDARDELE DE INTEGRITATE EXISTENTE ÎN CADRUL COMPANIILOR

INDICATORI NOMINALIZAREA „ Debutul anului”

INDICATORI NOMINALIZAREA  „ Afaceri de familie”

INDICATORI NOMINALIZAREA  „ Business Online

INDICATORI NOMINALIZAREA  „ Export”

INDICATORI NOMINALIZAREA  „ Femeia în Afaceri”

INDICATORI NOMINALIZAREA   „ IMM-ul Favorit al anului”

INDICATORI NOMINALIZAREA „ Inter”

INDICATORI NOMINALIZAREA  „ Liderul anului”

INDICATORI NOMINALIZAREA  „ Rebranding”

INDICATORI NOMINALIZAREA  „ Responsabilă social”

INDICATORI NOMINALIZAREA „CONTRIBUȚIE IMPORTANTĂ LA DEZVOLTAREA SUSTENABILĂ (DURABILĂ)”

TABEL DE JURIZARE pentru nominalizarea “IMPLEMENTAREA STANDARDELOR DE INTEGRITATE ÎN SECTORUL PRIVAT

RAPORT DE AUTO-EVALUARE A INIŢIATIVELOR ANTI-CORUPŢIE  pentru nominalizarea “IMPLEMENTAREA STANDARDELOR DE INTEGRITATE ÎN SECTORUL PRIVAT

Notă: setul de documente necesare pentru participare la concurs pot fi descărcate accesând următorul link: https://chamber.md/concursul-marca-comerciala-a-anului-2020/