Noutăți

La Ștefan Vodă a demarat campania „Stop alcool la volan!”

Astăzi, 4 septembrie 2020, angajații Inspectoratul de poliție Ștefan Vodă au dat start Campaniei de informare „Stop alcool la volan” în scopul prevenirii accidentelor rutiere în trafic. Alături de IP Ștefan Vodă au fost angajații serviciilor desconcentrate din teritoriu și anume: serviciului patrulare Anenii Noi, Căușeni, Stefan Voda, Bender a secției Centru a DP „CENTRU” al INSP IGSU, SA „Drumuri Căușeni”, district Ștefan Vodă, Serviciul medical de urgență, șoferi. Scopul campanii este informarea conducătorilor auto despre consecințele grave ce pot urma atunci când la volanul automobilului se află o persoană în stare de ebrietate, când nu se respectă regimul de viteză sau se comit alte încălcări ale RCR. În cadrul campaniei, timp de 30 de zile, vor fi desfășurate acţiunii de prevenire a acestor fenomene distructive, ce au consecințe grave pentru sănătatea și viața atât conducătorilor auto, cât și a pasagerilor și pietonilor.

 Pentru informare: Pe parcursul a 8 luni al anului 2020 pe teritoriul raionului Ștefan Vodă au fost înregistrate 76 accidente rutiere, soldate cu două decese. Este necesar de menționat faptul ca în ambele cazuri decesul a survenit în urma iresponsabilității din partea șoferilor care au urcat la volan în stare de ebrietate alcoolică.

   În comparaţie cu perioada analogică al anului precedent (2019), numărul total al accidentelor rutiere s-a majorat cu 15, numărul persoanelor decedate a rămas același (două persoane), în schimb a crescut numărul peroanelor traumatizate. Dacă în anul 2019 au fost înregistrate 56 de cazuri stare de ebrietate la volan, atunci în 2020 deja au fost depistați 57 de conducători auto iresponsabili cu alcoolemie în aerul expirat, deși până la finele anului mai sunt 4 luni.

Ultimul accident grav în raionul Ștefan Vodă s-a produs din cauza șoferului care a urcat în stare de ebrietate la volan. Prin urmare, 13 persoane au suferit diferite leziuni corporale, o persoană se află în stare gravă și o persoană a decedat.

Stimați cetățeni! Polițiștii, cât de profesioniști n-ar fi ei, fără susținerea societății civile nu vor reuși să reducă la minimum accidentele rutiere și să câștige lupta cu șoferii băuți. Implicați-vă activ în cazurile când știți că persoana care a consumat alcool se urcă la volanul autovehiculului. Nu fiți indiferenți atunci când puteți să interveniți și să preveniți posibilul accident. Să spunem toți împreună: „Stop alcool la volan!”