Noutăți

La revedere, vara! Buna ziua, școala!

1 septembrie, începutul anului de studii, este o zi deosebită nu numai pentru elevi și pedagogi, dar și pentru întreaga societate. În raionul Ștefan Vodă există o tradiție – reprezentanții Consiliului raional se deplasează în fiecare instituție de învățământ pentru a transmite colectivelor profesorale și de elevi felicitări cu ocazia sărbătorii primului clopoțel din partea conducerii raionului și Consiliului raional.

La careul solemn din liceul teoretic „Ștefan Vodă” ce a avut o conotație specială au luat parte mai mulți oficiali de rang raional și local – președintele raionului, dl Nicolae Molozea, șefa direcției generale educație, dna Raisa Burduja, primar de Ștefan Vodă, dl Gheorghe Anghel.

Întâi de toate, liceana Vlada Guțu, prezentatoarea și președintele consiliului raional al elevilor, a invitat la careu elevii claselor a cincea – plini de curiozitate, ei pentru prima dată au pășit pragul liceului, deoarece anterior au învățat la școala primară din oraș. Apoi și-au ocupat locul lor la careu trei clase de a zecea printre care mulți elevi veniți din diferite localități ai raionului. E greu să stăpânești emoțiile aflându-te la o nouă etapă a vieții: emoțiile trăite se citeau pe fețele zâmbitoare ale copiilor și în ochii părinților care pe lângă bucurie simțeau și o îngrijorare – nu e ușor să faci carte astăzi când cerințele sunt așa de înalte…

Dna Elena Cornițel, director de liceu, a felicitat pedagogii și elevii urându-le succese în noul an școlar, perseverență și diligență în lectură deoarece sarcina principală a liceului este a face carte, serios și cu toată responsabilitatea. Cu un sentiment de împlinire directorul liceului a informat prezența că au fost finisate lucrările, externe și interne, de reparație capitală a blocului de studii A și a căminului liceului. În context, dna Cornițel a mulțumit dlui Nicolae Molozea care s-a ținut de cuvânt dat în fața pedagogilor și elevilor că va găsi modalitatea de a repara capital liceul și a crea cele mai bune condiții pentru activitate. Astfel, cu contribuția Consiliului raional și grație grantului oferit de Consiliul județean Dâmbovița liceul a fost renovat. Directorul liceului a mulțumit cadrelor didactice, lucrătorilor auxiliari și elevilor din clasa X și XI care au muncit mult pentru a pregăti liceul către 1 septembrie.

Dl Anghel a adus mulțumiri corpului didactic, menționând că liceul „Ștefan Vodă” este cel mai bun din raion și, prin performanțele elevilor, se bucură de autoritate în întreaga republică.

Președintele raionului a revenit la școală unde a făcut studiile cu mare bucurie în suflet, deoarece s-au făcut primii pași siguri spre realizarea frumosului vis de a avea în raion un liceu la nivelul cerințelor contemporane atât în plan material, cât și cel intelectual. Președintele raionului a făcut încă o promisiune: până la 1 septembrie 2018 terenul unde se desfășoară careul va fi pavat.

Dna Raisa Burduja a adus cele mai frumoase urări de bine colectivelor de pedagogi și elevi din partea direcției generale educație. Dumneaei împreună cu dl Molozea au îndeplinit încă o misiune plăcută înmânând elevilor cu performanțe certificatele care confirmă statutul lor de bursieri al Consiliului raional. Astfel, vor primi bursa următorii elevi: Vlada Guțu, Maia Ghidirim, Corina Gaina, Adrian Gurdiș, Daniel Tudorean, Patrisia Uța, Pavel Ștefan, Ana Maria Dimitrenco, Irina Musteață, Daniela Danu. Dna Burduja a dorit elevilor ca numărul bursierilor în anul viitor să fie cu mult mai mare.

Bucuria de a intra în familia mare a liceului „novicii” din clasele a cincea au exprimat prin prezentarea unui mic spectacol poetic.

A sosit și momentul culminant al careului: Marinela Morari și Serghei Țurcanu prin sunet de clopoțel au dat start noului au an de studii. Să fie într-un ceas bun!

Valentina GORNOSTALI, IP „Prier”